
Lasagne med grönkål
Betyg (1-5):
Krämig lasagne med grönkål och nötfärs. Varva med smakrik sås med parmesan och soltorkade tomater. Servera gärna med en enkel äpple- och rödlökssallad.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Sås:
- 5 dl mjölk
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl riven parmesanost
- 10 finhackade, marinerade soltorkade tomater
- 0.5 tsk svartpeppar
- Fyllning:
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk smör
- 400 g nötfärs
- 1 liter finstrimlat grönkål
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk kryddpeppar
- 0.5 tsk svartpeppar
- Beredning:
- 1 msk smör
- 400 g lasagneplattor
- 1 dl riven parmesanost
- Äpple- och rödlökssallad:
- 2 msk olivolja
- 0.5 citron, pressad saft
- 0.5 tsk flingsalt
- 2 urkärnade äpplen, i klyftor
- 0.5 skivad rödlök
- 2 msk hackad färsk persilja
Gör så här
- Vispa ihop mjölk, creme fraiche, parmesanost och soltorkade tomater. Salta och peppra.
- Bryn tomatpuré med smör någon minut i en rymlig stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn 5 minuter. Tillsätt grönkål och kryddor och stek ytterligare någon minut tills kålen har mjuknat.
- Smörj en ugnsfast form och varva köttfärs och sås med lasagneplattorna. Avsluta med ett lager sås och strö över parmesanost. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
Äpple- och rödlökssallad
- Blanda en dressing av olivolja, citronsaft och salt. Slå den över äpplen och rödlök och garnera med persilja.
Liknande recept
Lasagne med grönkål
Betyg (1-5):
Krämig lasagne med grönkål och nötfärs. Varva med smakrik sås med parmesan och soltorkade tomater. Servera gärna med en enkel äpple- och rödlökssallad.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ihop mjölk, creme fraiche, parmesanost och soltorkade tomater. Salta och peppra.
- Bryn tomatpuré med smör någon minut i en rymlig stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn 5 minuter. Tillsätt grönkål och kryddor och stek ytterligare någon minut tills kålen har mjuknat.
- Smörj en ugnsfast form och varva köttfärs och sås med lasagneplattorna. Avsluta med ett lager sås och strö över parmesanost. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
Äpple- och rödlökssallad
- Blanda en dressing av olivolja, citronsaft och salt. Slå den över äpplen och rödlök och garnera med persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-11-05
Gör den med vegfärs, blir jättegod!
2016-08-25
Underbart god o mer mättande än jag trodde!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karolina
2017-11-05
Gör den med vegfärs, blir jättegod!
Josefin
2016-08-25
Underbart god o mer mättande än jag trodde!