Lasagne med belugalinser

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Precis lika god som ˮvanligˮ men mycket billigare, och du får i dig massor av grönsaker på köpet. Recept ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 350 g torra lasagneplattor
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl havredryck
  • 2 dl riven ost
  • Belugasås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja, att steka i
  • 1 msk paprikapulver
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 200 g palsternackor, grovrivna
  • 3 dl torkade belugalinser, avsköljda
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja och paprikapulver tills löken är mjuk. Tillsätt morot och palsternacka och låt fräsa med en stund.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt småputtra under lock på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten om det behövs, men den ska inte vara rinnig. Smaka av med salt.
  3. ätt ugnen på 225°. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Mixa dem med hälften av havredrycken till en slät massa. Tillsätt resten av drycken och mixa lite till.
  4. Varva såsen med lasagneplattor och havredrycksblandningen i ugnsformar. Avsluta med lite sås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 20–30 min, beroende på formarnas storlek.

Tips

Laga lasagnen direkt i matlådor av glas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



C

2019-03-26

Gjorde denna lasagne till middag idag och alla tyckte att den var jättegod! Rekommenderas!

Liknande recept

Vegetariska enchiladas - Coop

(1)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 350 g torra lasagneplattor
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl havredryck
  • 2 dl riven ost
  • Belugasås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja, att steka i
  • 1 msk paprikapulver
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 200 g palsternackor, grovrivna
  • 3 dl torkade belugalinser, avsköljda
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Lasagne med belugalinser

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Precis lika god som ˮvanligˮ men mycket billigare, och du får i dig massor av grönsaker på köpet. Recept ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja och paprikapulver tills löken är mjuk. Tillsätt morot och palsternacka och låt fräsa med en stund.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt småputtra under lock på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten om det behövs, men den ska inte vara rinnig. Smaka av med salt.
  3. ätt ugnen på 225°. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Mixa dem med hälften av havredrycken till en slät massa. Tillsätt resten av drycken och mixa lite till.
  4. Varva såsen med lasagneplattor och havredrycksblandningen i ugnsformar. Avsluta med lite sås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 20–30 min, beroende på formarnas storlek.

Tips

Laga lasagnen direkt i matlådor av glas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



C

2019-03-26

Gjorde denna lasagne till middag idag och alla tyckte att den var jättegod! Rekommenderas!

Liknande recept

Vegetariska enchiladas - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies