Larb på kyckling och jordnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Pröva göra denna goda larb på kycklingfärs, så otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 dl naturella jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • isbergssallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills smulig.
  2. Tillsätt chili, vitlök, socker och fisksås. Stek tills färsen är genomstekt. Ta pannan från värmen och pressa över limesaft.
  3. Toppa med jordnötter, mynta och koriander. Servera med riset och sallad.

Tips

Servera maten med vitlöksfrästa, färska haricotvets.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Klassisk paella

(11)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Citron- och saffranskyckling

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 dl naturella jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • isbergssallad, till servering

Larb på kyckling och jordnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Pröva göra denna goda larb på kycklingfärs, så otroligt gott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills smulig.
  2. Tillsätt chili, vitlök, socker och fisksås. Stek tills färsen är genomstekt. Ta pannan från värmen och pressa över limesaft.
  3. Toppa med jordnötter, mynta och koriander. Servera med riset och sallad.

Tips

Servera maten med vitlöksfrästa, färska haricotvets.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Klassisk paella

(11)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Citron- och saffranskyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies