Langos

Langos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vårt recept på frasiga langos - det ungerska, friterade brödet. Som topping väljer vi gräddfil, rom och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jästid
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 stor kokt potatis, kall och finriven
  • 7 dl vetemjöl eller vetemjöl special + ca 1 dl till utbakning
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till fritering
  • Topping
  • gräddfil
  • rom
  • hackad rödlök

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt potatis, mjöl och salt och arbeta till en lös deg.
  2. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje degbit till ovaler och låt jäsa under bakduk ca 10 min.
  4. Häll olja i en tjockbottnad panna, ca 4 cm upp på kanten. Hetta upp oljan till 180° och fritera bröden på båda sidor tills de är gyllene, ett par minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera bröden direkt toppade med gräddfil, rom och lök.

Tips

Tryck ut bröden lite extra i mitten innan de läggs ner i oljan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjromspizza

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Skagenröra

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fish´n chips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kräftröra med pepparrot

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Langos
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 stor kokt potatis, kall och finriven
  • 7 dl vetemjöl eller vetemjöl special + ca 1 dl till utbakning
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till fritering
  • Topping
  • gräddfil
  • rom
  • hackad rödlök

Langos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vårt recept på frasiga langos - det ungerska, friterade brödet. Som topping väljer vi gräddfil, rom och rödlök.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jästid
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt potatis, mjöl och salt och arbeta till en lös deg.
  2. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje degbit till ovaler och låt jäsa under bakduk ca 10 min.
  4. Häll olja i en tjockbottnad panna, ca 4 cm upp på kanten. Hetta upp oljan till 180° och fritera bröden på båda sidor tills de är gyllene, ett par minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera bröden direkt toppade med gräddfil, rom och lök.

Tips

Tryck ut bröden lite extra i mitten innan de läggs ner i oljan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjromspizza

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Skagenröra

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fish´n chips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kräftröra med pepparrot

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)