
Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås
Med riktigt långsam och varsam tillagning blir till och med riktigt grovtrådiga köttdetaljer, som nötbog, möra och läckra.
- 0.5 msk malen koriander
- 1 msk hel svartpeppar
- 4 lagerblad
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk finhackad vitlök
- 1 kg färsk nötbog
- 1 msk salt
- Senapsbarbecuesås 6-8 portioner:
- 3 msk dijonsenap
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 4 msk råsocker eller farin
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 1 tsk worcestershiresås
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 3 msk olja
- salt
Gör så här
- Blanda alla kryddorna och stöt i en mortel till ett fint pulver. Tillsätt hackad vitlök. Klappa in i köttet och låt stå i någon timme. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock i cirka 3 timmar på låg, indirekt värme (med kolen längs grillens sidor) eller i ugn.
- Ta ut köttet och låt det vila inslaget i folie i en halvtimme. Vill man ha det rosa, slutar man grilla när innertemperaturen är cirka 60 grader, vill man ha det genomstekt är 70 grader en lagom temperatur.
- Skär upp köttet och servera med senapsbarbecuesåsen och potatissalladen.
Senapsbarbecuesås
- Blanda alla ingredienser utom oljan och rör om noga. Rör ner oljan lite i taget. Smaka av med salt.
- Låt gärna stå i kylen ett par timmar för att smakerna ska gifta sig. Dosera som ketchup.
Liknande recept
Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås
Med riktigt långsam och varsam tillagning blir till och med riktigt grovtrådiga köttdetaljer, som nötbog, möra och läckra.
Gör så här
- Blanda alla kryddorna och stöt i en mortel till ett fint pulver. Tillsätt hackad vitlök. Klappa in i köttet och låt stå i någon timme. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock i cirka 3 timmar på låg, indirekt värme (med kolen längs grillens sidor) eller i ugn.
- Ta ut köttet och låt det vila inslaget i folie i en halvtimme. Vill man ha det rosa, slutar man grilla när innertemperaturen är cirka 60 grader, vill man ha det genomstekt är 70 grader en lagom temperatur.
- Skär upp köttet och servera med senapsbarbecuesåsen och potatissalladen.
Senapsbarbecuesås
- Blanda alla ingredienser utom oljan och rör om noga. Rör ner oljan lite i taget. Smaka av med salt.
- Låt gärna stå i kylen ett par timmar för att smakerna ska gifta sig. Dosera som ketchup.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-01-31
Kommentar till Ingvar Olsson: Läs rätt! INNERTEMP på köttet ska vara + 70 C. om det då ska vara genomstekt; Weld-done. Ifall du har svårt att hålla den rätta tempen på ditt kött kan du gå in på ica.se & sök på temperaturer . Bara en sak till varifrån fick du 100 grader ifrån???? de står inte ens i receptet?????????????? Med vänlig hälsning. Kock om 11 veckor.
2012-09-12
Jag fattar inte temperaturangivelserna. Det står genomstekt vid 70 grader. Varför ska man då ha köttet inne till en innertemperatur på 100 grader?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Per blivande kock
2015-01-31
Kommentar till Ingvar Olsson: Läs rätt! INNERTEMP på köttet ska vara + 70 C. om det då ska vara genomstekt; Weld-done. Ifall du har svårt att hålla den rätta tempen på ditt kött kan du gå in på ica.se & sök på temperaturer . Bara en sak till varifrån fick du 100 grader ifrån???? de står inte ens i receptet?????????????? Med vänlig hälsning. Kock om 11 veckor.
Ingvar Olsson
2012-09-12
Jag fattar inte temperaturangivelserna. Det står genomstekt vid 70 grader. Varför ska man då ha köttet inne till en innertemperatur på 100 grader?