Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Med riktigt långsam och varsam tillagning blir till och med riktigt grovtrådiga köttdetaljer, som nötbog, möra och läckra.

Tillagningstid: 3 timmar 10 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 0.5 msk malen koriander
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 kg färsk nötbog
  • Senapsbarbecuesås 6-8 portioner:
  • 3 msk dijonsenap
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker eller farin
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk olja

Gör så här

  1. Blanda alla kryddorna och stöt i en mortel till ett fint pulver. Tillsätt hackad vitlök. Klappa in i köttet och låt stå i någon timme. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock i cirka 3 timmar på låg, indirekt värme (med kolen längs grillens sidor) eller i ugn.
  2. Ta ut köttet och låt det vila inslaget i folie i en halvtimme. Vill man ha det rosa, slutar man grilla när innertemperaturen är cirka 60 grader, vill man ha det genomstekt är 70 grader en lagom temperatur.
  3. Skär upp köttet och servera med senapsbarbecuesåsen och potatissalladen.

Senapsbarbecuesås

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan och rör om noga. Rör ner oljan lite i taget. Smaka av med salt.
  2. Låt gärna stå i kylen ett par timmar för att smakerna ska gifta sig. Dosera som ketchup.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per blivande kock

2015-01-31

Kommentar till Ingvar Olsson: Läs rätt! INNERTEMP på köttet ska vara + 70 C. om det då ska vara genomstekt; Weld-done. Ifall du har svårt att hålla den rätta tempen på ditt kött kan du gå in på ica.se & sök på temperaturer . Bara en sak till varifrån fick du 100 grader ifrån???? de står inte ens i receptet?????????????? Med vänlig hälsning. Kock om 11 veckor.

Ingvar Olsson

2012-09-12

Jag fattar inte temperaturangivelserna. Det står genomstekt vid 70 grader. Varför ska man då ha köttet inne till en innertemperatur på 100 grader?

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Klassisk lasagne

(66)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 0.5 msk malen koriander
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 kg färsk nötbog
  • Senapsbarbecuesås 6-8 portioner:
  • 3 msk dijonsenap
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker eller farin
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk olja

Långgrillad färsk nötbog med senapsbarbecuesås

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Med riktigt långsam och varsam tillagning blir till och med riktigt grovtrådiga köttdetaljer, som nötbog, möra och läckra.

Tillagningstid: 3 timmar 10 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla kryddorna och stöt i en mortel till ett fint pulver. Tillsätt hackad vitlök. Klappa in i köttet och låt stå i någon timme. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock i cirka 3 timmar på låg, indirekt värme (med kolen längs grillens sidor) eller i ugn.
  2. Ta ut köttet och låt det vila inslaget i folie i en halvtimme. Vill man ha det rosa, slutar man grilla när innertemperaturen är cirka 60 grader, vill man ha det genomstekt är 70 grader en lagom temperatur.
  3. Skär upp köttet och servera med senapsbarbecuesåsen och potatissalladen.

Senapsbarbecuesås

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan och rör om noga. Rör ner oljan lite i taget. Smaka av med salt.
  2. Låt gärna stå i kylen ett par timmar för att smakerna ska gifta sig. Dosera som ketchup.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per blivande kock

2015-01-31

Kommentar till Ingvar Olsson: Läs rätt! INNERTEMP på köttet ska vara + 70 C. om det då ska vara genomstekt; Weld-done. Ifall du har svårt att hålla den rätta tempen på ditt kött kan du gå in på ica.se & sök på temperaturer . Bara en sak till varifrån fick du 100 grader ifrån???? de står inte ens i receptet?????????????? Med vänlig hälsning. Kock om 11 veckor.

Ingvar Olsson

2012-09-12

Jag fattar inte temperaturangivelserna. Det står genomstekt vid 70 grader. Varför ska man då ha köttet inne till en innertemperatur på 100 grader?

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Klassisk lasagne

(66)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies