Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg (1-5):
2.44 (48 betyg)

Genom att låta lammet gå på låg värme under lång tid blir köttet mört och himmelskt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + ca 6 timmar i ugn
Ugnstemperatur:110º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • benfri Lammstek alt högrev
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 200 g rotselleri
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 5 dl rödvin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110°. Gnid in lammsteken utvändigt och invändigt med rosmarin, salt och peppar.
  2. Skala och skär lök, morot, rotselleri och vitlök i bitar. Fördela runt steken. Lägg dit lagerblad och häll på rödvin. Tillaga mitt i ugnen 5–7 timmar. Man ska kunna dra isär köttet med en sked när det är klart.
  3. Sila ner rödvinsskyn i en kastrull och låt koka ca 30 min tills den har reducerats ner till kraftig smak. Varmhåll kött och grönsaker under folie till servering. Smaka av såsen med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2015-04-07

Hade ugnen på ca 130 grader och då var 5½ timme perfekt. Dock ser inte rotfrukterna så snygga ut som på bilden iom att allt är rödvinskokt. Alla gillade den, men kommer nog inte göra den igen, föredrar mer vitlökssmak till mitt lamm, och den försvann helt.

Ullis

2015-04-05

Varför dåligt?

Emil Rimsby

2015-04-04

Denna var hemsk! Efter 6 timmar i ugnen var köttet fortfarande inte mört, rotfrukterna hårda. Totalt smaklöst förutom lite rosmarin och syra från vinet.

Liknande recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Rotfruktsallad med parmaskinka

(0)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Klassisk lammstek

(32)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

(42)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • benfri Lammstek alt högrev
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 200 g rotselleri
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 5 dl rödvin

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg (1-5):
2.44 (48 betyg)

Genom att låta lammet gå på låg värme under lång tid blir köttet mört och himmelskt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + ca 6 timmar i ugn
Ugnstemperatur:110º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110°. Gnid in lammsteken utvändigt och invändigt med rosmarin, salt och peppar.
  2. Skala och skär lök, morot, rotselleri och vitlök i bitar. Fördela runt steken. Lägg dit lagerblad och häll på rödvin. Tillaga mitt i ugnen 5–7 timmar. Man ska kunna dra isär köttet med en sked när det är klart.
  3. Sila ner rödvinsskyn i en kastrull och låt koka ca 30 min tills den har reducerats ner till kraftig smak. Varmhåll kött och grönsaker under folie till servering. Smaka av såsen med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2015-04-07

Hade ugnen på ca 130 grader och då var 5½ timme perfekt. Dock ser inte rotfrukterna så snygga ut som på bilden iom att allt är rödvinskokt. Alla gillade den, men kommer nog inte göra den igen, föredrar mer vitlökssmak till mitt lamm, och den försvann helt.

Ullis

2015-04-05

Varför dåligt?

Emil Rimsby

2015-04-04

Denna var hemsk! Efter 6 timmar i ugnen var köttet fortfarande inte mört, rotfrukterna hårda. Totalt smaklöst förutom lite rosmarin och syra från vinet.

Liknande recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Rotfruktsallad med parmaskinka

(0)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Klassisk lammstek

(32)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies