För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammstek med grön couscous

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt som härlig påskmiddag denna rödvinsmarinerade lammstek med couscous och färska rostade rödbetor.

Tillagningstid: 2 tim + 8 tim att marinera
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg benfri lammstek
  • 50 g smör, till såsen
  • 0.5 kg färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • Grön couscous
  • 3 dl couscous
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön paprika, fint tärnad
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt lammsteken i marinaden och låt marinera minst 8 tim i kylen. Vänd gärna köttet en gång under marineringen. Lägg lammstek och marinad i en ugnsform.
  2. Stick in en termometer och tillaga mitt i ugnen på 150° till en innertemperatur på 55°. Låt vila 20 min innan den skivas. Sås: Sila skyn från formen ner i en kastrull. Låt koka ner till ca häften och vispa i smöret.

Rödbetor

  1. Skala och halvera betorna. Blanda med olja och salt och rosta mitt i ugnen på 225° tills de fått lite färg och är mjuka, ca 30 min.

Grön couscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med salladslök, paprika, örter, vitlök, olja, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera lammsteken med rödbetorna, såsen och couscous.

Tips

Smörstek färsk spenat och blanda med betorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

(11)

Lasagne med kassler och zucchini

(40)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(140)

Fläskkotlett med grönpepparsås

(9)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 kg benfri lammstek
  • 50 g smör, till såsen
  • 0.5 kg färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • Grön couscous
  • 3 dl couscous
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön paprika, fint tärnad
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Lammstek med grön couscous

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt som härlig påskmiddag denna rödvinsmarinerade lammstek med couscous och färska rostade rödbetor.

Tillagningstid: 2 tim + 8 tim att marinera
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt lammsteken i marinaden och låt marinera minst 8 tim i kylen. Vänd gärna köttet en gång under marineringen. Lägg lammstek och marinad i en ugnsform.
  2. Stick in en termometer och tillaga mitt i ugnen på 150° till en innertemperatur på 55°. Låt vila 20 min innan den skivas. Sås: Sila skyn från formen ner i en kastrull. Låt koka ner till ca häften och vispa i smöret.

Rödbetor

  1. Skala och halvera betorna. Blanda med olja och salt och rosta mitt i ugnen på 225° tills de fått lite färg och är mjuka, ca 30 min.

Grön couscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med salladslök, paprika, örter, vitlök, olja, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera lammsteken med rödbetorna, såsen och couscous.

Tips

Smörstek färsk spenat och blanda med betorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

(11)

Lasagne med kassler och zucchini

(40)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(140)

Fläskkotlett med grönpepparsås

(9)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)