Lammstek i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Lammstek i ugn med ingefära och vitlök serverade i stekta minibröd med sallad av rättika, salladskål och morötter. Toppa med koriander och söt sojasirap.

Tillagningstid: 45 min + 3-5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg benfri lammstek
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g färsk ingefära, grovriven
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 0.75 dl flytande honung eller ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 250 g rättika
  • 250 g morötter
  • 0.5 kinakål
  • färsk koriander, grovhackad
  • små tortillabröd, hembakade eller köpta
  • Stekta minibröd (15-20 stycken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl kokt vatten
  • sesamolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära.
  2. Häll i vatten och soja. Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3–5 timmar (beroende på storlek på steken m m). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel.
  3. Koka ihop soja, honung och ättiksprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Stekta minibröd:

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke och häll över kokande vatten. Rör ihop snabbt och arbeta till en smidig deg. Forma små bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla med sesamolja, stek i en torr stekpanna till fin färg. Vira in bröden i handduk fram till servering.

Tips

Variera de strimlade grönsakerna som du vill. Byt t ex ut rättikan mot gurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-06-04

Goda smaker, men oj så salt. Vi kunde knappt äta det, är verkligen 2msk flingsalt korrekt?

Coop

2020-04-15

Hej Inger. Ingredienserna hade ramlat bort men ska nu vara tillbaka i listan. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Inger

2020-04-10

I detta recept har de glömt att skriva ut 3 rivna vitlöksklyftor och 1/2 dl japansk soja. De finns med i punkt 1 och 2 i receptet men står inte bland ingredienserna.

Louise

2019-11-16

Bästa bjudrätten och så himla uppskattat.

Peter

2019-01-02

Kanske mitt bästa lammrecept, lättlagat, gott och smakrikt. Alla som gillar lamm bör prova detta recept.

Louise

2017-04-17

Mycket uppskattat av alla familjemedlemmar, inklusive några kinkiga 6-åringar!

Majsan

2017-04-16

Jätte gott och mycket enkelt.

Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 1.5 kg benfri lammstek
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g färsk ingefära, grovriven
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 0.75 dl flytande honung eller ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 250 g rättika
  • 250 g morötter
  • 0.5 kinakål
  • färsk koriander, grovhackad
  • små tortillabröd, hembakade eller köpta
  • Stekta minibröd (15-20 stycken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl kokt vatten
  • sesamolja
  • 1 tsk salt

Lammstek i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Lammstek i ugn med ingefära och vitlök serverade i stekta minibröd med sallad av rättika, salladskål och morötter. Toppa med koriander och söt sojasirap.

Tillagningstid: 45 min + 3-5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära.
  2. Häll i vatten och soja. Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3–5 timmar (beroende på storlek på steken m m). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel.
  3. Koka ihop soja, honung och ättiksprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Stekta minibröd:

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke och häll över kokande vatten. Rör ihop snabbt och arbeta till en smidig deg. Forma små bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla med sesamolja, stek i en torr stekpanna till fin färg. Vira in bröden i handduk fram till servering.

Tips

Variera de strimlade grönsakerna som du vill. Byt t ex ut rättikan mot gurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-06-04

Goda smaker, men oj så salt. Vi kunde knappt äta det, är verkligen 2msk flingsalt korrekt?

Coop

2020-04-15

Hej Inger. Ingredienserna hade ramlat bort men ska nu vara tillbaka i listan. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Inger

2020-04-10

I detta recept har de glömt att skriva ut 3 rivna vitlöksklyftor och 1/2 dl japansk soja. De finns med i punkt 1 och 2 i receptet men står inte bland ingredienserna.

Louise

2019-11-16

Bästa bjudrätten och så himla uppskattat.

Peter

2019-01-02

Kanske mitt bästa lammrecept, lättlagat, gott och smakrikt. Alla som gillar lamm bör prova detta recept.

Louise

2017-04-17

Mycket uppskattat av alla familjemedlemmar, inklusive några kinkiga 6-åringar!

Majsan

2017-04-16

Jätte gott och mycket enkelt.

Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)