Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Lammrostbiff en en fin detalj att grilla. Ha koll på temperaturen så den blir fint rosa i mitten. Servera med grillad sparris och en italiensk tomat- och brödsallad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • Tomat- och brödsallad:
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomat- och brödsallad: Rosta eller grilla brödskivorna. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka lök och vitlök. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla till fin färg över glöd. Flytta till indirekt glöd, lägg på locket och grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila innan det skärs i skivor.
  3. Ansa och grilla sparrisen hastigt och servera till köttet och salladen.

Tips

Den goda smaken på köttet kommer fram då man vågar salta rikligt med flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Majsbröd med bacon

(0)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • Tomat- och brödsallad:
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 2 tomater
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Lammrostbiff med tomat- och brödsallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Lammrostbiff en en fin detalj att grilla. Ha koll på temperaturen så den blir fint rosa i mitten. Servera med grillad sparris och en italiensk tomat- och brödsallad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomat- och brödsallad: Rosta eller grilla brödskivorna. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka lök och vitlök. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla till fin färg över glöd. Flytta till indirekt glöd, lägg på locket och grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila innan det skärs i skivor.
  3. Ansa och grilla sparrisen hastigt och servera till köttet och salladen.

Tips

Den goda smaken på köttet kommer fram då man vågar salta rikligt med flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Majsbröd med bacon

(0)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies