Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödvinsmarineringen gör köttet så gott! Och vitlökssmöret … Mums!

Tillagningstid: 45 min + tid attmarinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 500 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • Rödvinsmarinad
  • 1 dl rödvin
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 3 kvisttomater eller 200 g körsbärstomater
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och vänd runt köttet. Låt marinera minst 3 timmar men gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Mosa smöret med en gaffel och blanda med vitlöken. Skär bort skalet och skär rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd runt skivorna i olja och lägg ut dem platt på plåtar (ev med bakplåtspapper). Salta. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka och har fin färg, ca 25 min.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Precis innan rotsellerin är klar – klicka på vitlökssmöret och låt smälta inne i ugnen.
  4. Grilla lammet till en innertemperatur på 55°. Låt vila på skärbrädan 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor. Tänk på att skära tvärs över köttets fibrer, för bäst resultat.
  5. Servera lammet med tomatsalsan och rotsellerin med vitlöksskyn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 500 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • Rödvinsmarinad
  • 1 dl rödvin
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 3 kvisttomater eller 200 g körsbärstomater
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödvinsmarineringen gör köttet så gott! Och vitlökssmöret … Mums!

Tillagningstid: 45 min + tid attmarinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och vänd runt köttet. Låt marinera minst 3 timmar men gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Mosa smöret med en gaffel och blanda med vitlöken. Skär bort skalet och skär rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd runt skivorna i olja och lägg ut dem platt på plåtar (ev med bakplåtspapper). Salta. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka och har fin färg, ca 25 min.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Precis innan rotsellerin är klar – klicka på vitlökssmöret och låt smälta inne i ugnen.
  4. Grilla lammet till en innertemperatur på 55°. Låt vila på skärbrädan 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor. Tänk på att skära tvärs över köttets fibrer, för bäst resultat.
  5. Servera lammet med tomatsalsan och rotsellerin med vitlöksskyn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies