Lammfärsspett med kryddig löksås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Östeuropeiskt sting på spett som fungerar strålande att dippa på mingelrundan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Löksås:
  • 3 msk olivolja
  • 5 skivade rödlökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kummin
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 hackad och urkärnad chili
  • 2 msk vatten
  • Lammfärsspett:
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 4 port. bulgur
  • 1 paprika, rostad, skalad, delad i bitar
  • 1 dl hackad färsk mynta eller bladpersilja
  • Yoghurtsås:
  • 1.5 dl yoghurt, 10%
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Värm oljan, tillsätt lök och kryddor. Fräs någon minut tills allt är mjukt. Ta av från värmen. Tillsätt honung, vinäger, chili och vatten. Blanda färsen med ägg, ajvar relish, salt, svartpeppar och koriander.
  2. Dela färsen i tolv delar. Forma färsen omkring blötlagda träspett. Pensla lammfärsen med olja. Grilla i ugn eller stek i stekpanna i cirka 10 minuter. Laga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda med rostad paprika och mynta.

Servering

Servera spetten med löksås, bulgur och en klick yoghurtsås. Garnera med lime och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
20 st
  • Löksås:
  • 3 msk olivolja
  • 5 skivade rödlökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kummin
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 hackad och urkärnad chili
  • 2 msk vatten
  • Lammfärsspett:
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 4 port. bulgur
  • 1 paprika, rostad, skalad, delad i bitar
  • 1 dl hackad färsk mynta eller bladpersilja
  • Yoghurtsås:
  • 1.5 dl yoghurt, 10%
  • 1 lime, i klyftor

Lammfärsspett med kryddig löksås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Östeuropeiskt sting på spett som fungerar strålande att dippa på mingelrundan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan, tillsätt lök och kryddor. Fräs någon minut tills allt är mjukt. Ta av från värmen. Tillsätt honung, vinäger, chili och vatten. Blanda färsen med ägg, ajvar relish, salt, svartpeppar och koriander.
  2. Dela färsen i tolv delar. Forma färsen omkring blötlagda träspett. Pensla lammfärsen med olja. Grilla i ugn eller stek i stekpanna i cirka 10 minuter. Laga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda med rostad paprika och mynta.

Servering

Servera spetten med löksås, bulgur och en klick yoghurtsås. Garnera med lime och mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies