Lammfärsgryta med timjangremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (76 betyg)

En mustig och god lammgryta.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 100 g tärnad rotselleri
  • 1 kg lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond eller köttfond
  • 3 dl vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 2 morötter i stavar
  • 12 delade röda steklökar
  • 800 g stora vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Timjangremolata:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 1.5 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och rotselleri någon minut. Rör då och då. Tillsätt färsen. Bryn och rör i färsen så att den får färg. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, fond, vatten och vin.
  2. Sänk värmen och låt småputtra minst 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Lägg i morötter och steklök. Låt puttra ytterligare 15 minuter. Vänd ner bönor och timjan. Smaka av med peppar och salt.

Timjangremolata

  1. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över grytan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-12-21

Kan verkligen rekommendera den här grytan. Saftig och god med rotfrukter och lammfärs.

Åsa

2018-04-01

Verkligen god och saftiggryta. Timjangremolatan är ett måste.

Liknande recept

Spara recept

Chili con carne med grytbitar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Entrecôte med canellinibönor i vitlök & timjan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 100 g tärnad rotselleri
  • 1 kg lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond eller köttfond
  • 3 dl vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 2 morötter i stavar
  • 12 delade röda steklökar
  • 800 g stora vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Timjangremolata:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 1.5 finhackade vitlöksklyftor

Lammfärsgryta med timjangremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (76 betyg)

En mustig och god lammgryta.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och rotselleri någon minut. Rör då och då. Tillsätt färsen. Bryn och rör i färsen så att den får färg. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, fond, vatten och vin.
  2. Sänk värmen och låt småputtra minst 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Lägg i morötter och steklök. Låt puttra ytterligare 15 minuter. Vänd ner bönor och timjan. Smaka av med peppar och salt.

Timjangremolata

  1. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över grytan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-12-21

Kan verkligen rekommendera den här grytan. Saftig och god med rotfrukter och lammfärs.

Åsa

2018-04-01

Verkligen god och saftiggryta. Timjangremolatan är ett måste.

Liknande recept

Spara recept

Chili con carne med grytbitar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Entrecôte med canellinibönor i vitlök & timjan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)