Lady och Lufsenpasta

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Kärleksfull spagetti med köttbullar i tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 300 g spagetti
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g tomatsås
  • 1 gurka i stavar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ströbröd och vatten i en bunke och låt stå 2 minuter. Lägg i köttfärs, lök, ägg, salt och peppar och rör till en smidig färs. Rulla färsen till cirka 20 köttbullar och stek i omgångar i en het stekpanna med smör i tills de har fin stekyta.
  3. Värm tomatsåsen i en kastrull och lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. Låt småputtra tills de är klara, cirka 5 minuter.
  4. Lägg upp pastan i tallrikar och toppa med köttbullar och sås. Servera med gurkstavar.

Tips

Servera gärna med riven parmesan eller annan hårdost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Brunchplåt

(33)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(4)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 300 g spagetti
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g tomatsås
  • 1 gurka i stavar

Lady och Lufsenpasta

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Kärleksfull spagetti med köttbullar i tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ströbröd och vatten i en bunke och låt stå 2 minuter. Lägg i köttfärs, lök, ägg, salt och peppar och rör till en smidig färs. Rulla färsen till cirka 20 köttbullar och stek i omgångar i en het stekpanna med smör i tills de har fin stekyta.
  3. Värm tomatsåsen i en kastrull och lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. Låt småputtra tills de är klara, cirka 5 minuter.
  4. Lägg upp pastan i tallrikar och toppa med köttbullar och sås. Servera med gurkstavar.

Tips

Servera gärna med riven parmesan eller annan hårdost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Brunchplåt

(33)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(4)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies