Läckra nougatrutor

Betyg (1-5):
3.53 (45 betyg)

Fylliga rutor med mandel och havrebotten, täckt i ett chokladspritslat nougattäcke.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
54 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g smör eller margarin
  • 9 dl havregryn
  • 100 g hackad sötmandel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • Glasyr:
  • 250 g mjuk nougat
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält fettet i en stor kastrull. Blanda ner havregrynen och låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln och bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget och blanda ner det. Rör allt till en jämn massa. Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40 x 30 cm, smord eller med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna något. Hyvla nougaten, med en osthyvel, över den ännu varma kakan så att nougaten smälter och bred ut den jämnt över kakan. Låt svalna. Smält eventuellt choklad, enligt anvisning på paketet, och ringla över kakan. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin. Skär kakan i ca 54 bitar.
  3. Förvara svalt, t ex i burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-07-31

ska prova denna ikväll :)

ARG SOM FAN!

2014-11-12

Det här receptet suuuuuger!!! Antingen är värmen på ugnen fel eller antal minuter

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(27)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g smör eller margarin
  • 9 dl havregryn
  • 100 g hackad sötmandel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • Glasyr:
  • 250 g mjuk nougat
  • 50 g mörk choklad

Läckra nougatrutor

Betyg (1-5):
3.53 (45 betyg)

Fylliga rutor med mandel och havrebotten, täckt i ett chokladspritslat nougattäcke.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
54 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en stor kastrull. Blanda ner havregrynen och låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln och bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget och blanda ner det. Rör allt till en jämn massa. Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40 x 30 cm, smord eller med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna något. Hyvla nougaten, med en osthyvel, över den ännu varma kakan så att nougaten smälter och bred ut den jämnt över kakan. Låt svalna. Smält eventuellt choklad, enligt anvisning på paketet, och ringla över kakan. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin. Skär kakan i ca 54 bitar.
  3. Förvara svalt, t ex i burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-07-31

ska prova denna ikväll :)

ARG SOM FAN!

2014-11-12

Det här receptet suuuuuger!!! Antingen är värmen på ugnen fel eller antal minuter

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(27)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies