Kycklingwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (81 betyg)

Ett perfekt sätt att laga mat på. Det blir både krispigt och smakrikt.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olja
  • 1 kg tunt skivad kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor morot i sneda skivor
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 rödlök i båtar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 purjolök i tunna skivor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 125 g sockerärtor
  • 0.5 dl hoisinsås eller oystersås
  • 150 g torrostade cashewnötter
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • jasminris
  • japansk soja
  • ev sweet chilisås

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller wok med hälften av oljan och stek kycklingen i 2 omgångar på båda sidor i 3 minuter. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
  2. Woka grönsakerna i samma heta panna med restan av oljan under omrörning i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och oystersås och woka 2 minuter till. Tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.
  3. Servera med ris, japansk soja och eventuellt sweet chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-07-15

Mycket god. Har lagat den flera gånger!

Linnéa

2020-05-27

Supergod. Vi byter ut kycklingen mot vegostrimlor så blir det en vegetarisk variant.

Emmy

2020-04-10

Mycket gott! Uppskattades av hela familjen.

Pauline

2018-09-28

Tillsatte rejält med färsk ingefära hackad

Annelie

2015-09-17

Låter supergott!

Camillah8er

2015-06-11

Veggieteggie, verkar som jag struntar i sallad idag o bara äter kött

Åsa

2014-01-22

Mums! Gjorde med färska champinjoner i också, riktigt gott och enkelt.

Hans

2014-01-21

Vad är näringsinnehållet per 100g på det här ungefärligt?

Camilla

2014-01-09

Det gick utmärkt att byta kycklingen till quorn och oystersåsen till tamarisoya. Mycket gott!

Sanna

2013-11-25

Helt underbart gott!

Björn Jansson

2013-01-26

Kvällens middag. Jättegott. Köp ingredienser så lagar jag till det en kväll. Puss

Checkbox Coop

2013-01-24

1 kg kycklingfilé ska det vara.

Christian

2013-01-23

1 gram kycklingfilé låter lite lite... ;)

Liknande recept

Spara recept

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Barnens bästa kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(78)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 msk olja
  • 1 kg tunt skivad kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor morot i sneda skivor
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 rödlök i båtar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 purjolök i tunna skivor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 125 g sockerärtor
  • 0.5 dl hoisinsås eller oystersås
  • 150 g torrostade cashewnötter
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • jasminris
  • japansk soja
  • ev sweet chilisås

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (81 betyg)

Ett perfekt sätt att laga mat på. Det blir både krispigt och smakrikt.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna eller wok med hälften av oljan och stek kycklingen i 2 omgångar på båda sidor i 3 minuter. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
  2. Woka grönsakerna i samma heta panna med restan av oljan under omrörning i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och oystersås och woka 2 minuter till. Tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.
  3. Servera med ris, japansk soja och eventuellt sweet chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-07-15

Mycket god. Har lagat den flera gånger!

Linnéa

2020-05-27

Supergod. Vi byter ut kycklingen mot vegostrimlor så blir det en vegetarisk variant.

Emmy

2020-04-10

Mycket gott! Uppskattades av hela familjen.

Pauline

2018-09-28

Tillsatte rejält med färsk ingefära hackad

Annelie

2015-09-17

Låter supergott!

Camillah8er

2015-06-11

Veggieteggie, verkar som jag struntar i sallad idag o bara äter kött

Åsa

2014-01-22

Mums! Gjorde med färska champinjoner i också, riktigt gott och enkelt.

Hans

2014-01-21

Vad är näringsinnehållet per 100g på det här ungefärligt?

Camilla

2014-01-09

Det gick utmärkt att byta kycklingen till quorn och oystersåsen till tamarisoya. Mycket gott!

Sanna

2013-11-25

Helt underbart gott!

Björn Jansson

2013-01-26

Kvällens middag. Jättegott. Köp ingredienser så lagar jag till det en kväll. Puss

Checkbox Coop

2013-01-24

1 kg kycklingfilé ska det vara.

Christian

2013-01-23

1 gram kycklingfilé låter lite lite... ;)

Liknande recept

Spara recept

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Barnens bästa kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklinglår med hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(78)