Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg (1-5):
4.08 (25 betyg)

Ingefära, citron och sweet chili sås ger kycklingen en fantastisk smak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g kycklingvingar
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i kycklingvingar och alla andra ingredienser och koka upp igen. Låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp vingarna, men spara såsen, och lägg dem på en plåt.
  2. Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills vingarna fått fin färg, ca 10 minuter. Låt under tiden såsen småkoka. Pensla vingarna med sås. Använd resten av såsen att doppa vingarna i när ni äter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sture

2019-03-14

Det absolut bästa och godaste receptet på kycklingvingar! Öka bara mängden förutom vattnet och det blir görgott. Om någon tycker såsen är för tunn, då är det bara till att reda den, eller hur?

Coop webbredaktör

2018-11-05

Hej Christoffer! Såsen kan behöva sjuda ganska länge för att tjockna.

Christoffer

2018-10-30

Förstår inte riktigt hur det här ska bli en sås, blev mer av en soppa så kycklingen blev inte kladdig som på bilden. Konstigt recept

Lise-Lotte

2017-12-13

Helt underbart

Jakob

2015-05-18

Äntligen på Internet! Jag hittade detta receptet i butiken för säkert 10 år sedan. Men den lappen... har antingen förkommit eller gömt sig. Receptet har säkert funnits på Internet jättelänge, men nu har jag bokmärkt receptet! Jag älskar denna kyckling! Den smälter i munnen! Receptet går att variera efter smak.

Sture

2015-04-12

Grymt gott! Jag har lagat denna rätt i flera års tid. Brukar dock krydda upp buljongen lite extra.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krämig wasabisill

(6)

Älgköttbullar

(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g kycklingvingar
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk socker

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg (1-5):
4.08 (25 betyg)

Ingefära, citron och sweet chili sås ger kycklingen en fantastisk smak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i kycklingvingar och alla andra ingredienser och koka upp igen. Låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Ta upp vingarna, men spara såsen, och lägg dem på en plåt.
  2. Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills vingarna fått fin färg, ca 10 minuter. Låt under tiden såsen småkoka. Pensla vingarna med sås. Använd resten av såsen att doppa vingarna i när ni äter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sture

2019-03-14

Det absolut bästa och godaste receptet på kycklingvingar! Öka bara mängden förutom vattnet och det blir görgott. Om någon tycker såsen är för tunn, då är det bara till att reda den, eller hur?

Coop webbredaktör

2018-11-05

Hej Christoffer! Såsen kan behöva sjuda ganska länge för att tjockna.

Christoffer

2018-10-30

Förstår inte riktigt hur det här ska bli en sås, blev mer av en soppa så kycklingen blev inte kladdig som på bilden. Konstigt recept

Lise-Lotte

2017-12-13

Helt underbart

Jakob

2015-05-18

Äntligen på Internet! Jag hittade detta receptet i butiken för säkert 10 år sedan. Men den lappen... har antingen förkommit eller gömt sig. Receptet har säkert funnits på Internet jättelänge, men nu har jag bokmärkt receptet! Jag älskar denna kyckling! Den smälter i munnen! Receptet går att variera efter smak.

Sture

2015-04-12

Grymt gott! Jag har lagat denna rätt i flera års tid. Brukar dock krydda upp buljongen lite extra.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krämig wasabisill

(6)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies