Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Receptet hittar du i boken: Tareq Taylor kyckling. Receptör: Tareq Taylor Foto: Marcus Lawett

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingvingar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl citron, pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8–10 min. Låt svalna. Späd ev med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalta ev. Servera direkt med dippsåsen.

Tips

Med en stor härlig sallad och kanske matiga potatisklyftor är du ”hemma”.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2017-06-19

Den här dippsåsen är något helt extra. Passar till allt grillat. Så prova!

Cecilia

2017-05-03

Jättegott!!

Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sesamglaserade kycklingspett

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 900 g kycklingvingar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl citron, pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Receptet hittar du i boken: Tareq Taylor kyckling. Receptör: Tareq Taylor Foto: Marcus Lawett

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8–10 min. Låt svalna. Späd ev med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalta ev. Servera direkt med dippsåsen.

Tips

Med en stor härlig sallad och kanske matiga potatisklyftor är du ”hemma”.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2017-06-19

Den här dippsåsen är något helt extra. Passar till allt grillat. Så prova!

Cecilia

2017-05-03

Jättegott!!

Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sesamglaserade kycklingspett

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)