Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Receptet hittar du i boken: Tareq Taylor kyckling. Receptör: Tareq Taylor Foto: Marcus Lawett

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 900 g kycklingvingar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl citron, pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8–10 min. Låt svalna. Späd ev med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalta ev. Servera direkt med dippsåsen.

Tips

Med en stor härlig sallad och kanske matiga potatisklyftor är du ”hemma”.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2017-06-19

Den här dippsåsen är något helt extra. Passar till allt grillat. Så prova!

Cecilia

2017-05-03

Jättegott!!

Liknande recept

Stekt kyckling

(1)

Sesamglaserade kycklingspett

(53)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kycklingspett med hummus

(6)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Caesersallad med kycklingspett

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 900 g kycklingvingar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl citron, pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Receptet hittar du i boken: Tareq Taylor kyckling. Receptör: Tareq Taylor Foto: Marcus Lawett

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8–10 min. Låt svalna. Späd ev med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalta ev. Servera direkt med dippsåsen.

Tips

Med en stor härlig sallad och kanske matiga potatisklyftor är du ”hemma”.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2017-06-19

Den här dippsåsen är något helt extra. Passar till allt grillat. Så prova!

Cecilia

2017-05-03

Jättegott!!

Liknande recept

Stekt kyckling

(1)

Sesamglaserade kycklingspett

(53)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kycklingspett med hummus

(6)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies