Kycklingtacos med mangosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Små smakrika tacos med kyckling och grönsaker. Kryddblandningen från Jamaica har smak av kryddpeppar och tillsammans med krispig rödkål och söt mangosås blir det en perfekt kombo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 25 g Jamaican jerk spices
  • 200 g Taco mex mix, Hackat & klart (färdig grönsaksmix)
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 100 g rödkål
  • 2 ätmogna avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • mangosås
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Tillsätt kryddmixen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg åt sidan och täck med lock. Hetta upp stekpannan igen och stek grönsaksmixen ca 4 min på medelvärme i olja och salt.
  2. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Mosa avokadon och smaksätt med lime och lite salt. Värm bröden i torr stekpanna och servera med kyckling, grönsaksmix, rödkål, avokado, mangosås, gräddfil och koriander.

Servering

Gott med extra lime till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-03-11

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 25 g Jamaican jerk spices
  • 200 g Taco mex mix, Hackat & klart (färdig grönsaksmix)
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 100 g rödkål
  • 2 ätmogna avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • mangosås
  • gräddfil
  • färsk koriander

Kycklingtacos med mangosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Små smakrika tacos med kyckling och grönsaker. Kryddblandningen från Jamaica har smak av kryddpeppar och tillsammans med krispig rödkål och söt mangosås blir det en perfekt kombo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Tillsätt kryddmixen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg åt sidan och täck med lock. Hetta upp stekpannan igen och stek grönsaksmixen ca 4 min på medelvärme i olja och salt.
  2. Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Mosa avokadon och smaksätt med lime och lite salt. Värm bröden i torr stekpanna och servera med kyckling, grönsaksmix, rödkål, avokado, mangosås, gräddfil och koriander.

Servering

Gott med extra lime till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-03-11

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)