
Kycklingtacos med mangosås
Betyg (1-5):
Små smakrika tacos med kyckling och grönsaker. Kryddblandningen från Jamaica har smak av kryddpeppar och tillsammans med krispig rödkål och söt mangosås blir det en perfekt kombo!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk neutral olja
- 25 g Jamaican jerk spices
- 200 g Taco mex mix, Hackat & klart (färdig grönsaksmix)
- 1 tsk neutral olja
- 0.5 tsk flingsalt
- 100 g rödkål
- 2 ätmogna avokador
- 0.5 lime, pressad saft
- salt
- 200 g minitortilla
- Till servering
- mangosås
- gräddfil
- färsk koriander
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Tillsätt kryddmixen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg åt sidan och täck med lock. Hetta upp stekpannan igen och stek grönsaksmixen ca 4 min på medelvärme i olja och salt.
- Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Mosa avokadon och smaksätt med lime och lite salt. Värm bröden i torr stekpanna och servera med kyckling, grönsaksmix, rödkål, avokado, mangosås, gräddfil och koriander.
Servering
Gott med extra lime till.
Liknande recept
Kycklingtacos med mangosås
Betyg (1-5):
Små smakrika tacos med kyckling och grönsaker. Kryddblandningen från Jamaica har smak av kryddpeppar och tillsammans med krispig rödkål och söt mangosås blir det en perfekt kombo!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Tillsätt kryddmixen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg åt sidan och täck med lock. Hetta upp stekpannan igen och stek grönsaksmixen ca 4 min på medelvärme i olja och salt.
- Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Mosa avokadon och smaksätt med lime och lite salt. Värm bröden i torr stekpanna och servera med kyckling, grönsaksmix, rödkål, avokado, mangosås, gräddfil och koriander.
Servering
Gott med extra lime till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2018-03-11
Supergott!