Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Kyckling på spett med nötig sås och klassisk inlagd gurka.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 8 g grillspett
  • 2 tsk olja
  • 400 ml kokosmjölk, i burk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 lime, finrivet skal
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 skivad gurka
  • 1 dl böngroddar
  • Servering:
  • 4 dl jasminris

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Rör ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i gurka och låt stå medan du lagar maten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela kycklingfilén på längden och trä upp på spett. Värm upp en stekpanna med olja och stek kycklingspetten 6-8 minuter. Häll kokosmjölk, jordnötssmör och limeskal i en kastrull och värm upp.

Tips

Låt barnen imponera. Tryck ner riset i vattensköljda koppar och stjälp upp på tallrikarna.<br>Pimpa gärna gurksalladen med sesamolja och sweet chilisås. Tärna, stek och lägg kycklingen att koka klart direkt i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-10-01

@Leif 12% är den styrka det ska vara på ättiksspriten (för att att förväxlas med 24% ättika).

Leif

2013-09-30

Låter gott men det skall väl vara 8 st grillspett. Vad menas med (12%) (12%) ?

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Piccata med ratatouille

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 8 g grillspett
  • 2 tsk olja
  • 400 ml kokosmjölk, i burk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 lime, finrivet skal
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 skivad gurka
  • 1 dl böngroddar
  • Servering:
  • 4 dl jasminris

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Kyckling på spett med nötig sås och klassisk inlagd gurka.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Rör ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i gurka och låt stå medan du lagar maten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela kycklingfilén på längden och trä upp på spett. Värm upp en stekpanna med olja och stek kycklingspetten 6-8 minuter. Häll kokosmjölk, jordnötssmör och limeskal i en kastrull och värm upp.

Tips

Låt barnen imponera. Tryck ner riset i vattensköljda koppar och stjälp upp på tallrikarna.<br>Pimpa gärna gurksalladen med sesamolja och sweet chilisås. Tärna, stek och lägg kycklingen att koka klart direkt i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-10-01

@Leif 12% är den styrka det ska vara på ättiksspriten (för att att förväxlas med 24% ättika).

Leif

2013-09-30

Låter gott men det skall väl vara 8 st grillspett. Vad menas med (12%) (12%) ?

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Piccata med ratatouille

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies