Kycklingspett med citron och rosmarin

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Kyckling på pinne med rostad potatis, tomat och lök.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 500 g kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 4 st träspett

Gör så här

  1. Dela de potatisar och lökar som är stora och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och låt stå i ugnen i 25 minuter. Lägg på halverade tomater efter 15 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, cirka 4x4 centimeter. Gnid in filéerna med citronskal, saft och olja. Salta, peppra och strö över rosmarin. Trä upp dem på blötlagda träspett.
  3. Stek eller grilla kycklingspetten runt om 6-7 minuter.

Tips

Pimpa maten med massor av vitlök! Smakar gott och så håller ni er friska! Sätt barnen i sysslor! Trä på pinne är kul jobb!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 500 g kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 4 st träspett

Kycklingspett med citron och rosmarin

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Kyckling på pinne med rostad potatis, tomat och lök.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de potatisar och lökar som är stora och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och låt stå i ugnen i 25 minuter. Lägg på halverade tomater efter 15 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, cirka 4x4 centimeter. Gnid in filéerna med citronskal, saft och olja. Salta, peppra och strö över rosmarin. Trä upp dem på blötlagda träspett.
  3. Stek eller grilla kycklingspetten runt om 6-7 minuter.

Tips

Pimpa maten med massor av vitlök! Smakar gott och så håller ni er friska! Sätt barnen i sysslor! Trä på pinne är kul jobb!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies