Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Detta recept ger även 8 matmuffins.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • Matmuffins:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ost till servering

Gör så här

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200°. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
  2. Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen 15–17 min.

Soppa:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt.
  2. Låt morötter, lök och vitlök steka med någon min. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 min. Vänd ner spenat vid servering. Servera med matmuffins, smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Hansson

2016-03-15

Gott! 2åringen tyckte också om det.

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Älgköttbullar

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Vegopiroger

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fish tacos deluxe

(32)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • Matmuffins:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ost till servering

Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Detta recept ger även 8 matmuffins.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200°. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
  2. Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen 15–17 min.

Soppa:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt.
  2. Låt morötter, lök och vitlök steka med någon min. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 min. Vänd ner spenat vid servering. Servera med matmuffins, smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Hansson

2016-03-15

Gott! 2åringen tyckte också om det.

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Älgköttbullar

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Vegopiroger

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies