Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Detta recept ger även 8 matmuffins.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • Matmuffins:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ost till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200°. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
  2. Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen 15–17 min.

Soppa:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt.
  2. Låt morötter, lök och vitlök steka med någon min. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 min. Vänd ner spenat vid servering. Servera med matmuffins, smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Hansson

2016-03-15

Gott! 2åringen tyckte också om det.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hoisinkycklingspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • Matmuffins:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ost till servering
  • 1 tsk salt

Kycklingsoppa med matmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Detta recept ger även 8 matmuffins.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200°. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
  2. Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen 15–17 min.

Soppa:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt.
  2. Låt morötter, lök och vitlök steka med någon min. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 min. Vänd ner spenat vid servering. Servera med matmuffins, smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Hansson

2016-03-15

Gott! 2åringen tyckte också om det.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hoisinkycklingspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)