Kycklingsallad med mango och cashewnötter

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Friska och syrliga smaker av citrongräs och koriander blandas med mangons och kokosmjölkens sötma.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 260 g stekta bitar av kycklingfilé
  • 2 mango, i bitar
  • 1 dl cashewnötter
  • 350 g strimlad isbergssallad
  • Dressing:
  • 1 finhackad salladslök eller motsvarande mängd gräslök
  • 1 krossat citrongräs
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk brun farin
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en kastrull. Värm försiktigt tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda kyckling, mango och nötter i en skål.
  3. Fördela salladen på tallrikar och lägg på kycklingsalladen. Rör om i dressingen och ta upp citrongräset. Häll dressingen över salladen.

Tips

Friska och syrliga smaker av citrongräs och koriander blandas med mangons och kokosmjölkens sötma. Ett vitt vin med lite tropiskt fruktig karaktär blir bra för att balansera salladens smakblandning och därför väljer vi ett av de allra mest fruktiga v...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(132)

Kalkonfilé med limesås

(35)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Citron- och saffranskyckling

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 260 g stekta bitar av kycklingfilé
  • 2 mango, i bitar
  • 1 dl cashewnötter
  • 350 g strimlad isbergssallad
  • Dressing:
  • 1 finhackad salladslök eller motsvarande mängd gräslök
  • 1 krossat citrongräs
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk brun farin
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Friska och syrliga smaker av citrongräs och koriander blandas med mangons och kokosmjölkens sötma.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en kastrull. Värm försiktigt tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda kyckling, mango och nötter i en skål.
  3. Fördela salladen på tallrikar och lägg på kycklingsalladen. Rör om i dressingen och ta upp citrongräset. Häll dressingen över salladen.

Tips

Friska och syrliga smaker av citrongräs och koriander blandas med mangons och kokosmjölkens sötma. Ett vitt vin med lite tropiskt fruktig karaktär blir bra för att balansera salladens smakblandning och därför väljer vi ett av de allra mest fruktiga v...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(132)

Kalkonfilé med limesås

(35)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Citron- och saffranskyckling

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies