Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

Betyg (1-5):
3.7 (37 betyg)

Den här krämiga lasagnen med rostade pinjenötter på toppen tar verkligen upp kampen med den traditionella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g arrabbiatasås (burk), färdig tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • Fänkålssallad
  • 300 g fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
  2. Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Fänkålssallad:

  1. Dela fänkålen på längden och skär sedan tunt med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Toppa lasagnen med basilikablad och servera med fänkålssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-11-12

Helt ok

Viktor

2018-07-17

Barnen älskar den!

Mikaela

2018-06-25

Jättegod! Jag kryddade lite extra med en buljongtärning och oregano men ändå är den rätt mild i smaken.

Rebecka

2018-05-05

Jättegod och superenkel att laga. Perfekt vardagsmiddag.

Cecilia

2018-04-30

Den godaste lasagnen jag gjort! Kryddade dock tomatsåsen lite extra med pizzakrydda och gjorde ungefär 1/2 sats mer! Jättegott! :-p

Liknande recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Dillkokt kyckling

(7)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g arrabbiatasås (burk), färdig tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • Fänkålssallad
  • 300 g fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

Betyg (1-5):
3.7 (37 betyg)

Den här krämiga lasagnen med rostade pinjenötter på toppen tar verkligen upp kampen med den traditionella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
  2. Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Fänkålssallad:

  1. Dela fänkålen på längden och skär sedan tunt med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Toppa lasagnen med basilikablad och servera med fänkålssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-11-12

Helt ok

Viktor

2018-07-17

Barnen älskar den!

Mikaela

2018-06-25

Jättegod! Jag kryddade lite extra med en buljongtärning och oregano men ändå är den rätt mild i smaken.

Rebecka

2018-05-05

Jättegod och superenkel att laga. Perfekt vardagsmiddag.

Cecilia

2018-04-30

Den godaste lasagnen jag gjort! Kryddade dock tomatsåsen lite extra med pizzakrydda och gjorde ungefär 1/2 sats mer! Jättegott! :-p

Liknande recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Dillkokt kyckling

(7)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies