
Kycklingköttbullar med picklad rotselleri
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl mjölk
- 2 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk kryddpepparkorn
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 liten gul lök, finhackad
- 500 g kycklingfärs
- olja till stekning
- 1 tsk salt
- Picklad rotselleri:
- 1 kg rotselleri
- 6 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl ättiksprit (12 %)
- 2 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 1 färsk rödbeta
Gör så här
- Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.
Picklad rotselleri:
- Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.
Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.
Liknande recept
Kycklingköttbullar med picklad rotselleri
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.
Picklad rotselleri:
- Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.
Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!