Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • olja till stekning
  • Picklad rotselleri:
  • 1 kg rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.

Picklad rotselleri:

  1. Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.

Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(10)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(19)

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

(2)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • olja till stekning
  • Picklad rotselleri:
  • 1 kg rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.

Picklad rotselleri:

  1. Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.

Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(10)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(19)

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

(2)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies