Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Picklad rotselleri:
  • 1 kg rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.

Picklad rotselleri:

  1. Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.

Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg
Betyg
(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Picklad rotselleri:
  • 1 kg rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min + 4 tim i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.

Picklad rotselleri:

  1. Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.

Tips

Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg
Betyg
(3)