Kycklingklubba med mangoglaze

Betyg (1-5):
2.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 msk soja
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • Till servering:
  • 0.5 dl rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i och sjud klubborna i buljongen ca 20 minuter. Lyft upp dem och låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  2. Grilla kycklingklubborna snabbt (ca 3 min) på utegrill eller i ugnen. Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden. Pensla även klubborna med glazen när de är färdiggrillade, rikligt så att den täcker hela klubban.

Servering

Servera med ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker. Strö ev över lite sesamfrön.

Tips

Spara hönsbuljongen och använd som bas till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Thainudlar med kycklingfärssås

(33)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 msk soja
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • Till servering:
  • 0.5 dl rostade sesamfrön

Kycklingklubba med mangoglaze

Betyg (1-5):
2.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i och sjud klubborna i buljongen ca 20 minuter. Lyft upp dem och låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  2. Grilla kycklingklubborna snabbt (ca 3 min) på utegrill eller i ugnen. Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden. Pensla även klubborna med glazen när de är färdiggrillade, rikligt så att den täcker hela klubban.

Servering

Servera med ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker. Strö ev över lite sesamfrön.

Tips

Spara hönsbuljongen och använd som bas till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Thainudlar med kycklingfärssås

(33)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies