För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...

Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(9)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • ris eller bulgur

Kycklinggryta med saffran

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Kycklinggryta med smak av saffran, enkel att laga och passar utmärkt till middag. Servera gärna med ris och en fräsch sallad med grönkål, citron och granatäpple.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hunkiga Håkan

2018-11-06

Tips! Byt ut vattnet till krossade tomater så blir den krämig och god!

Andreas

2018-03-28

Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

Eva- Maria

2018-03-23

Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...

Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(9)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)