Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
3.59 (17 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-10-18

Mina barn ÄLSKAR den här rätten. (Och jag tycker inte det är några problem att bli klar på 40 min)

Kenneth

2019-09-22

Mycket gott men man måste nog vara jäkligt snabb i köket för att bli klar på 40 minuter. :)

Liknande recept

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kycklingpiroger

(7)

Kyckling à l'orange

(1)

Indisk ingefärskyckling

(7)

Panerade kycklingbitar med kapris och olivsallad

(4)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
3.59 (17 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-10-18

Mina barn ÄLSKAR den här rätten. (Och jag tycker inte det är några problem att bli klar på 40 min)

Kenneth

2019-09-22

Mycket gott men man måste nog vara jäkligt snabb i köket för att bli klar på 40 minuter. :)

Liknande recept

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kycklingpiroger

(7)

Kyckling à l'orange

(1)

Indisk ingefärskyckling

(7)

Panerade kycklingbitar med kapris och olivsallad

(4)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies