För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
3.92 (25 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-10-18

Mina barn ÄLSKAR den här rätten. (Och jag tycker inte det är några problem att bli klar på 40 min)

Kenneth

2019-09-22

Mycket gott men man måste nog vara jäkligt snabb i köket för att bli klar på 40 minuter. :)

Liknande recept

Pot au feu

(37)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)

Citron- och saffranskyckling

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
3.92 (25 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-10-18

Mina barn ÄLSKAR den här rätten. (Och jag tycker inte det är några problem att bli klar på 40 min)

Kenneth

2019-09-22

Mycket gott men man måste nog vara jäkligt snabb i köket för att bli klar på 40 minuter. :)

Liknande recept

Pot au feu

(37)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)

Citron- och saffranskyckling

(8)