Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingpasta med vitlöksfärskost - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita - Coop

(13)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0.5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft

Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kycklinglårfilé är perfekt för gryta. Den här lättlagade grytan med tomat och oliver serveras med couscous som får smak av persilja och citron.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

Couscous:

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingpasta med vitlöksfärskost - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita - Coop

(13)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies