Kycklinggryta med kokosmjölk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kycklinggryta med asiatiska smaker som kokosmjölk, chili och citrongräs och toppas med majs, sojabönor och spenat. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 citrongräs
  • 2 kokta majskolvar
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 60 g färsk spenat
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Fräs lök och chili i olja. Tillsätt kycklingen och stek med en stund till.
  3. Häll i kokosmjölk, vatten och fond. Dela citrongräsen på längden och gnugga eller banka på dem så de trådar upp sig (för smakens skull), och lägg i grytan.
  4. Koka upp och låt sjuda 20 min. Smaka av med salt och peppar. Lyft ut citrongräsen ur grytan.
  5. Skär av majskornen nära själva majskolvens mitt så kornen fortfarande sitter ihop något.
  6. Lägg ner majs, sojabönor och spenat och låt koka upp. Pressa ner limesaft. Toppa med koriander och servera med riset.

Tips

Har du ännu mer bråttom – använd färdiggrillad kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade thailändska kycklingben

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingtacos med mangosås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddiga kycklingspett

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé med blomkålspuré och spenatpesto

Betyg
Betyg
(11)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 citrongräs
  • 2 kokta majskolvar
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 60 g färsk spenat
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl jasminris

Kycklinggryta med kokosmjölk och citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kycklinggryta med asiatiska smaker som kokosmjölk, chili och citrongräs och toppas med majs, sojabönor och spenat. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Fräs lök och chili i olja. Tillsätt kycklingen och stek med en stund till.
  3. Häll i kokosmjölk, vatten och fond. Dela citrongräsen på längden och gnugga eller banka på dem så de trådar upp sig (för smakens skull), och lägg i grytan.
  4. Koka upp och låt sjuda 20 min. Smaka av med salt och peppar. Lyft ut citrongräsen ur grytan.
  5. Skär av majskornen nära själva majskolvens mitt så kornen fortfarande sitter ihop något.
  6. Lägg ner majs, sojabönor och spenat och låt koka upp. Pressa ner limesaft. Toppa med koriander och servera med riset.

Tips

Har du ännu mer bråttom – använd färdiggrillad kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade thailändska kycklingben

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingtacos med mangosås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddiga kycklingspett

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé med blomkålspuré och spenatpesto

Betyg
Betyg
(11)