För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.04 (24 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

(17)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingcurry

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.04 (24 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

(17)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingcurry

(6)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)