Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Frikadeller i currysås

(9)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Frikadeller i currysås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies