
Kycklinggryta med kokosmjölk
Betyg (1-5):
God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl jasminris eller basmatiris
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 2 msk fisksås
- 2 msk riven ingefära
- 0.5 msk sambal oelek
- 1 citrongräs
- 2 tsk olivolja
- 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
- 70 g färsk spenat
- 1 kruka koriander, grovhackad
- 1 lime i klyftor
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
- Servera med färsk koriander och lime.
Liknande recept
Kycklinggryta med kokosmjölk
Betyg (1-5):
God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
- Servera med färsk koriander och lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-05
Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!
2019-01-31
Mycket god och enkel att laga.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Petra
2020-04-05
Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!
Ulf
2019-01-31
Mycket god och enkel att laga.