Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (32 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (32 betyg)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)