För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala kyckling

(37)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Pot au feu

(37)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala kyckling

(37)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Pot au feu

(37)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)