Kycklingfajitas

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 delade och urkärnade röda paprikor
  • 2 delade och urkärnade gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 tunt strimlade kycklingfiléer
  • 100 g delade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • peppar
  • Servering:
  • 8 tortillas
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl tomatsalsa
  • 1 skivad lime

Gör så här

  1. Grilla paprikahalvorna med skinnsidan uppåt tills skalen börjar svartna. Låt svalna och drag av skalen. Strimla paprikan tunt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek i några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek 4-5 minuter under omrörning. Blanda ner paprikan, svamp, koriander, limeskal och saft och fortsätt att steka 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm tortillas i ugnen enlig anvisning på förpackningen. Fördela kycklingblandningen på tortillas och vik ihop dem på mitten.

Servering

Servera med gräddfil, tomatsalsa och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(5)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Barnens kycklingpizza

(10)

Friterade kycklingben

(23)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Jerk chicken

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 delade och urkärnade röda paprikor
  • 2 delade och urkärnade gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 tunt strimlade kycklingfiléer
  • 100 g delade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • peppar
  • Servering:
  • 8 tortillas
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl tomatsalsa
  • 1 skivad lime

Kycklingfajitas

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikahalvorna med skinnsidan uppåt tills skalen börjar svartna. Låt svalna och drag av skalen. Strimla paprikan tunt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek i några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek 4-5 minuter under omrörning. Blanda ner paprikan, svamp, koriander, limeskal och saft och fortsätt att steka 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm tortillas i ugnen enlig anvisning på förpackningen. Fördela kycklingblandningen på tortillas och vik ihop dem på mitten.

Servering

Servera med gräddfil, tomatsalsa och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(5)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Barnens kycklingpizza

(10)

Friterade kycklingben

(23)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Jerk chicken

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies