Kycklingfajitas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Fajitas med strimlad kyckling, paprika och svamp i en smakrik kryddblandning. Enkelt, gott och mättande!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 delade och urkärnade röda paprikor
  • 2 delade och urkärnade gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 tunt strimlade kycklingfiléer
  • 100 g delade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 8 tortillas
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl tomatsalsa
  • 1 skivad lime

Gör så här

  1. Grilla paprikahalvorna med skinnsidan uppåt tills skalen börjar svartna. Låt svalna och drag av skalen. Strimla paprikan tunt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek i några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek 4-5 minuter under omrörning.
  3. Blanda ner paprikan, svamp, koriander, limeskal och saft och fortsätt att steka 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm tortillas i ugnen enlig anvisning på förpackningen. Fördela kycklingblandningen på tortillas och vik ihop dem på mitten.

Servering

Servera med gräddfil, tomatsalsa och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillspett med kyckling och kryddig korv

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 delade och urkärnade röda paprikor
  • 2 delade och urkärnade gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 tunt strimlade kycklingfiléer
  • 100 g delade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 8 tortillas
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl tomatsalsa
  • 1 skivad lime

Kycklingfajitas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Fajitas med strimlad kyckling, paprika och svamp i en smakrik kryddblandning. Enkelt, gott och mättande!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprikahalvorna med skinnsidan uppåt tills skalen börjar svartna. Låt svalna och drag av skalen. Strimla paprikan tunt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek i några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek 4-5 minuter under omrörning.
  3. Blanda ner paprikan, svamp, koriander, limeskal och saft och fortsätt att steka 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm tortillas i ugnen enlig anvisning på förpackningen. Fördela kycklingblandningen på tortillas och vik ihop dem på mitten.

Servering

Servera med gräddfil, tomatsalsa och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillspett med kyckling och kryddig korv

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)