Kycklingben med jalapeño- coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Het krämig coleslaw är bästa tillbehöret till de BBQ-kladdiga kycklingbenen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1.5 dl barbequesås
  • Till servering
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Jalapeño-coleslaw
  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjölet med de torra kryddorna och vänd runt kycklingen i blandningen. Grilla runt om till fin färg över het glöd och grilla klart på indirekt värme till en innertemperatur på 75°, ca 30 min.
  2. Pensla kycklingen med BBQsås och grilla ytterligare ca 10 min över glöd. Vänd runt så den inte blir bränd.
  3. Grilla majskolvarna till fin färg. Salta och skär upp i bitar. Tvätta sötpotatisen och skär i 2 centimeters-skivor. Pensla med olja och grilla tills mjuka. Salta.

Coleslaw

  1. Skär kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop med majonnäs, jalapeños, senap, socker och salt.

Tips

Blanda mjöl och kryddor i en påse och skaka runt kycklingbenen i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1.5 dl barbequesås
  • Till servering
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Jalapeño-coleslaw
  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Kycklingben med jalapeño- coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Het krämig coleslaw är bästa tillbehöret till de BBQ-kladdiga kycklingbenen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med de torra kryddorna och vänd runt kycklingen i blandningen. Grilla runt om till fin färg över het glöd och grilla klart på indirekt värme till en innertemperatur på 75°, ca 30 min.
  2. Pensla kycklingen med BBQsås och grilla ytterligare ca 10 min över glöd. Vänd runt så den inte blir bränd.
  3. Grilla majskolvarna till fin färg. Salta och skär upp i bitar. Tvätta sötpotatisen och skär i 2 centimeters-skivor. Pensla med olja och grilla tills mjuka. Salta.

Coleslaw

  1. Skär kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop med majonnäs, jalapeños, senap, socker och salt.

Tips

Blanda mjöl och kryddor i en påse och skaka runt kycklingbenen i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)