För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Klassisk paella

(11)

Kycklingwok med cashewnötter

(67)

Thainudlar med kycklingfärssås

(49)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad
  • 0.5 tsk salt

Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Klassisk paella

(11)

Kycklingwok med cashewnötter

(67)

Thainudlar med kycklingfärssås

(49)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)