Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(69)

Matkassens caesarsallad

(30)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kyckling i ugn med krämig sås

(94)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad

Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(69)

Matkassens caesarsallad

(30)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kyckling i ugn med krämig sås

(94)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies