För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling satay

Betyg (1-5):
3.78 (41 betyg)

Denna thailändska favorit, så smakrik och barnvänlig. Kyckling satay med krämig jordnötssås. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk valfritt socker eller flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • Jordnötssås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl jordnötssmör, gärna chunky
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Vänd ner dom små kycklinginnerfileérna i marinaden. Låt stå minst 30 min men gärna över natten. Sätt ugnen på 225° grilleffekt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 6 min. Servera med jordnötssås.

Jordnötssås

  1. Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs i olja tills mjukt. Tillsätt sambal och fräs lite till. Sänk värmen och rör ner jordnötssmöret. Häll i kokosmjölk, socker och soja. Låt småputtra 3–5 min. Mixa såsen lätt. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cajsa

2020-05-20

Väldigt gott!

Anna

2020-05-15

Gott! Även utan citrongräs som jag inte hittade- droppade i lite citron istället. Undrar bara om ni tänkt filéerna hela eller bitar vid marinad och tillagning? Jag gissade på bitar, med tanke på tillagningatiden. Om det är så, vore det kanske bra om det skrivs ut i receptet.

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Hans! Du kan testa att göra såsen med solroskärnor. Det är dock något som vi inte har provlagat, så du vet :) /Maja (redaktör)

Hans

2020-05-11

Om man inte vill ha jordnötssås...vad kan man blanda i istället ?

Checkbox Coop

2020-05-05

Hej Marie! Den ska tas upp ur marinaden. Kycklingen kan även träs på spett om du vill. Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-29

Ska kycklingen tillagas i ugnen med marinaden eller ska den tas upp ur marinaden?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Malin och Emilia. Det ska vara 1 dl jordnötssmör i. Tack för era skarpa ögon. Mvh Maja (redaktör)

Malin

2020-04-26

Undrar också över jordnötssmöret?

Emilia

2020-04-22

Hur mycket jordnötssmör ska det vara i?

Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Tacokyckling med picklad rödlök

(7)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(27)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(23)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(16)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk valfritt socker eller flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • Jordnötssås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl jordnötssmör, gärna chunky
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • salt

Kyckling satay

Betyg (1-5):
3.78 (41 betyg)

Denna thailändska favorit, så smakrik och barnvänlig. Kyckling satay med krämig jordnötssås. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Vänd ner dom små kycklinginnerfileérna i marinaden. Låt stå minst 30 min men gärna över natten. Sätt ugnen på 225° grilleffekt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 6 min. Servera med jordnötssås.

Jordnötssås

  1. Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs i olja tills mjukt. Tillsätt sambal och fräs lite till. Sänk värmen och rör ner jordnötssmöret. Häll i kokosmjölk, socker och soja. Låt småputtra 3–5 min. Mixa såsen lätt. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cajsa

2020-05-20

Väldigt gott!

Anna

2020-05-15

Gott! Även utan citrongräs som jag inte hittade- droppade i lite citron istället. Undrar bara om ni tänkt filéerna hela eller bitar vid marinad och tillagning? Jag gissade på bitar, med tanke på tillagningatiden. Om det är så, vore det kanske bra om det skrivs ut i receptet.

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Hans! Du kan testa att göra såsen med solroskärnor. Det är dock något som vi inte har provlagat, så du vet :) /Maja (redaktör)

Hans

2020-05-11

Om man inte vill ha jordnötssås...vad kan man blanda i istället ?

Checkbox Coop

2020-05-05

Hej Marie! Den ska tas upp ur marinaden. Kycklingen kan även träs på spett om du vill. Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-29

Ska kycklingen tillagas i ugnen med marinaden eller ska den tas upp ur marinaden?

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Malin och Emilia. Det ska vara 1 dl jordnötssmör i. Tack för era skarpa ögon. Mvh Maja (redaktör)

Malin

2020-04-26

Undrar också över jordnötssmöret?

Emilia

2020-04-22

Hur mycket jordnötssmör ska det vara i?

Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Tacokyckling med picklad rödlök

(7)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(27)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(23)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(16)