Kyckling- och nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Mumsig het soppa på buljong och kyckling.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 liter vatten
  • 50 g risnudlar
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Hacka och strimla alla grönsaker. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.
  2. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och låt koka ca 4 min .Tillsätt fisksåsen och skeda bort det skum som bildas av proteinet i kycklingen.
  3. Lägg ner grönsaker och nudlarna i soppan. Vänd runt ordentligt. Servera så fort nudlarna blivit mjuka. Toppa med färsk koriander.

Tips

Lime i klyftor kan serveras till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-03-05

Mums

Karin

2018-01-25

Roligt när barnen får laga mat

David

2017-02-05

Roligt när barnen sätter upp den här rätten som önskemat. :)

Matilda

2016-10-27

Så god! skippade morötterna pga allergi. Använde schalottenlök istället för salladslök. Tips är att strimla kålen tunt och istället för att lägga den i soppan så toppar man med den vid servering. Perfekt soppa nu till hösten

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

(0)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Wrap med kyckling och coleslaw

(10)

Kyckling med grönkålssallad

(10)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Thailändsk kycklingwok

(94)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 liter vatten
  • 50 g risnudlar
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander till servering

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Mumsig het soppa på buljong och kyckling.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Hacka och strimla alla grönsaker. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.
  2. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och låt koka ca 4 min .Tillsätt fisksåsen och skeda bort det skum som bildas av proteinet i kycklingen.
  3. Lägg ner grönsaker och nudlarna i soppan. Vänd runt ordentligt. Servera så fort nudlarna blivit mjuka. Toppa med färsk koriander.

Tips

Lime i klyftor kan serveras till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-03-05

Mums

Karin

2018-01-25

Roligt när barnen får laga mat

David

2017-02-05

Roligt när barnen sätter upp den här rätten som önskemat. :)

Matilda

2016-10-27

Så god! skippade morötterna pga allergi. Använde schalottenlök istället för salladslök. Tips är att strimla kålen tunt och istället för att lägga den i soppan så toppar man med den vid servering. Perfekt soppa nu till hösten

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

(0)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Wrap med kyckling och coleslaw

(10)

Kyckling med grönkålssallad

(10)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Thailändsk kycklingwok

(94)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies