Kyckling med kokbananpuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

God gryta med kokbanan, som är mindre söt än "vanlig" banan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokbananer
  • 1 kg kyckling (1 kyckling= ca1 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 160 g tomater i bitar
  • 600 g skivade zucchini
  • 0.5 liter utspädd hönsbuljong
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg kokbananerna med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna. Lägg på lock och koka bananerna cirka 1 timme tills de känns mjuka. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan.
  2. Dela kycklingen i bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet blandat med salt och peppar på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs cirka 1 minut. Lägg i tomaterna och zucchinin. Häll på nästan all buljong. Lägg på lock och koka 30-35 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Mixa kokbananerna med lite av buljongen. Rör ner i grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg
Betyg
(162)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokbananer
  • 1 kg kyckling (1 kyckling= ca1 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 160 g tomater i bitar
  • 600 g skivade zucchini
  • 0.5 liter utspädd hönsbuljong
  • 2 krm salt

Kyckling med kokbananpuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

God gryta med kokbanan, som är mindre söt än "vanlig" banan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kokbananerna med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna. Lägg på lock och koka bananerna cirka 1 timme tills de känns mjuka. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan.
  2. Dela kycklingen i bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet blandat med salt och peppar på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs cirka 1 minut. Lägg i tomaterna och zucchinin. Häll på nästan all buljong. Lägg på lock och koka 30-35 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Mixa kokbananerna med lite av buljongen. Rör ner i grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg
Betyg
(162)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)