Kyckling med kokbananpuré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God gryta med kokbanan, som är mindre söt än "vanlig" banan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g kokbananer
  • 1 kg kyckling (1 kyckling= ca1 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 160 g tomater i bitar
  • 600 g skivade zucchini
  • 0.5 liter utspädd hönsbuljong

Gör så här

  1. Lägg kokbananerna med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna. Lägg på lock och koka bananerna cirka 1 timme tills de känns mjuka. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan.
  2. Dela kycklingen i bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet blandat med salt och peppar på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs cirka 1 minut. Lägg i tomaterna och zucchinin. Häll på nästan all buljong. Lägg på lock och koka 30-35 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Mixa kokbananerna med lite av buljongen. Rör ner i grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g kokbananer
  • 1 kg kyckling (1 kyckling= ca1 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 160 g tomater i bitar
  • 600 g skivade zucchini
  • 0.5 liter utspädd hönsbuljong

Kyckling med kokbananpuré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God gryta med kokbanan, som är mindre söt än "vanlig" banan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kokbananerna med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna. Lägg på lock och koka bananerna cirka 1 timme tills de känns mjuka. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan.
  2. Dela kycklingen i bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet blandat med salt och peppar på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs cirka 1 minut. Lägg i tomaterna och zucchinin. Häll på nästan all buljong. Lägg på lock och koka 30-35 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Mixa kokbananerna med lite av buljongen. Rör ner i grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies