Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (49 betyg)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16

Liknande recept

Spara recept

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marockansk kyckling med aprikos och mandel

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Barnens bästa kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(78)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (49 betyg)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16

Liknande recept

Spara recept

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marockansk kyckling med aprikos och mandel

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Barnens bästa kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(78)