För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
3.84 (38 betyg)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16

Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(66)

Marockansk kyckling med aprikos och mandel

(8)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(39)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

(66)

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

(7)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Barnens bästa kycklingnudlar

(19)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
3.84 (38 betyg)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16

Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(66)

Marockansk kyckling med aprikos och mandel

(8)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(39)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

(66)

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

(7)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Barnens bästa kycklingnudlar

(19)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)