Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies