För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(46)

Stekt kyckling

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Kycklingspett med hummus

(7)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(46)

Stekt kyckling

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Kycklingspett med hummus

(7)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)