Kyckling i röd curry

Betyg (1-5):
4.06 (17 betyg)

Krämig röd curry med kyckling är en smakrik och god gryta, perfekt att laga till middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosgrädde (2 burka à 400 ml)
  • 600 g grönsaker i bitar, t ex morötter, broccoli, blomkål, sockerärtor
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 600 g kycklinglår, frasigt stekta med skinn
  • jasminris, limeklyftor och koriander
  • strimlad röd chili, eventuellt

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och stek 2 min till under omrörning.
  2. Häll i kokosgrädde och koka ca 10 min tills curryn tjocknat något.
  3. Lägg i de hårdare grönsakerna först som morot, blomkål, broccoli. Låt koka med ca 3 min. Lägg i de spädare grönsakerna, som sockerärtor, mot slutet.
  4. Tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av med salt. Servera med tillbehören

Tips

Låt gärna 1 mortlat citrongräs eller 2 limeblad koka med kokosgrädden för mer citrussmak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Japanskt långkok med nudlar

(40)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosgrädde (2 burka à 400 ml)
  • 600 g grönsaker i bitar, t ex morötter, broccoli, blomkål, sockerärtor
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 600 g kycklinglår, frasigt stekta med skinn
  • jasminris, limeklyftor och koriander
  • strimlad röd chili, eventuellt

Kyckling i röd curry

Betyg (1-5):
4.06 (17 betyg)

Krämig röd curry med kyckling är en smakrik och god gryta, perfekt att laga till middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och stek 2 min till under omrörning.
  2. Häll i kokosgrädde och koka ca 10 min tills curryn tjocknat något.
  3. Lägg i de hårdare grönsakerna först som morot, blomkål, broccoli. Låt koka med ca 3 min. Lägg i de spädare grönsakerna, som sockerärtor, mot slutet.
  4. Tillsätt fisksås och limesaft. Smaka av med salt. Servera med tillbehören

Tips

Låt gärna 1 mortlat citrongräs eller 2 limeblad koka med kokosgrädden för mer citrussmak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies