Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)