Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokostårta

(22)

Saffranspannkaka

(12)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Shrikand

(6)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokostårta

(22)

Saffranspannkaka

(12)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Shrikand

(6)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies