Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 5 dl kvarg
  • 225 g frysta blåbär
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Strutar med kokoskant:
  • 6 våffelstrutar
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor

Kvargglass med blåbär och honung

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Världens snabbaste glass! Och nästan nyttig då den är gjord på bär, kvarg och honung. Glassen blir dock inte lika nyttig om den serveras i våffelstrut med vit choklad. Men den blir riktigt smaskig!

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strutar: Smält chokladen mycket varsamt i vattenbad. Doppa strutkanterna i chokladen och sedan i kokosflingor. Låt stelna.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till glassen snabbt och servera i strutar eller skål. (Mixar du för länge blir glassen för lös i konsistensen.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies