Kryddstekta strutsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Prova på strutsbiffar med sjärnanis, nejlika och kanel. Tillsammans med rostade rotsaker i ugn och konjakssås med kantareller så har du en riktig lyxig måltid.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:100-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Strutsbiff:
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 0.5 tsk malen stjärnanis (1 hel=1 tsk malen)
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 700 g strutsbiff, eller strutsfilé
  • 2 msk smör
  • Inlagda kantareller:
  • 2 dl gula kantareller, eller annan svamp
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 skivad rödlök
  • Rostade rotfrukter:
  • 2 skalade, klyftade morötter
  • 1 skalad, klyftad palsternacka
  • 1 mindre rotselleri, skalad, klyftad
  • 1 mindre skalad, klyftad kålrot
  • 4 skalade, klyftade potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Konjakssås:
  • 1 mindre skalad, skivad morot
  • 0.5 skalad, i bitar palsternacka
  • 0.5 skalad, i bitar gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 tsk muskovadosocker, eller vanligt socker
  • 1.5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc, flytande kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl konjak
  • 1 tsk soja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk majsstärkelse, blandat med
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • färsk hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda kardemumma, stjärnanis, kryddpeppar, nejlika, kanel och salt. Klappa in kryddblandningen i köttet. Bryn i smör i stekpanna. Sätt in i ugnen på 100 grader tills köttet har en innertemperatur på 58 grader, cirka 35 minuter för ett rosa kött.
  2. Ta ut köttet. Låt det vila i 15 minuter täckt med folie så att temperaturen utjämnas i köttet. Fräs svampen i oljan och salta. Ställ åt sidan. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpepparkorn och lagerblad. Lägg ner svamp och rödlök i lagen. Låt svalna.

Rostade rotfrukter

  1. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda rotfrukterna i en långpanna med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills rotfrukterna är gyllenbruna, cirka 25 minuter.

Konjakssås:

  1. Bryn rotfrukter och lök i oljan i en stekpanna, strö över socker och låt det smälta. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår, cirka 10 minuter. Sila av. Häll på grädde och konjak samt soja. Salta och peppra. Låt såsen sjuda i 10 minuter. Red såsen med majsstärkelse om den känns för tunn. Tillsätt smöret precis före servering. Skiva köttet strax före serveringen. Servera med inlagda kantareller, rostade rotfrukter, konjakssås och lite hackad persilja.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men i ett fåtal kan det finnas spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2015-12-06

Detta blev jag bjuden på igår och det var så lyckat och fantastiskt gott!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
39 st
  • Ingredienser (39)
  • Strutsbiff:
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 0.5 tsk malen stjärnanis (1 hel=1 tsk malen)
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen nejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 700 g strutsbiff, eller strutsfilé
  • 2 msk smör
  • Inlagda kantareller:
  • 2 dl gula kantareller, eller annan svamp
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 skivad rödlök
  • Rostade rotfrukter:
  • 2 skalade, klyftade morötter
  • 1 skalad, klyftad palsternacka
  • 1 mindre rotselleri, skalad, klyftad
  • 1 mindre skalad, klyftad kålrot
  • 4 skalade, klyftade potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Konjakssås:
  • 1 mindre skalad, skivad morot
  • 0.5 skalad, i bitar palsternacka
  • 0.5 skalad, i bitar gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 tsk muskovadosocker, eller vanligt socker
  • 1.5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc, flytande kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl konjak
  • 1 tsk soja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk majsstärkelse, blandat med
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • färsk hackad persilja

Kryddstekta strutsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Prova på strutsbiffar med sjärnanis, nejlika och kanel. Tillsammans med rostade rotsaker i ugn och konjakssås med kantareller så har du en riktig lyxig måltid.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:100-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kardemumma, stjärnanis, kryddpeppar, nejlika, kanel och salt. Klappa in kryddblandningen i köttet. Bryn i smör i stekpanna. Sätt in i ugnen på 100 grader tills köttet har en innertemperatur på 58 grader, cirka 35 minuter för ett rosa kött.
  2. Ta ut köttet. Låt det vila i 15 minuter täckt med folie så att temperaturen utjämnas i köttet. Fräs svampen i oljan och salta. Ställ åt sidan. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpepparkorn och lagerblad. Lägg ner svamp och rödlök i lagen. Låt svalna.

Rostade rotfrukter

  1. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda rotfrukterna i en långpanna med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills rotfrukterna är gyllenbruna, cirka 25 minuter.

Konjakssås:

  1. Bryn rotfrukter och lök i oljan i en stekpanna, strö över socker och låt det smälta. Häll på vin, vatten och kalvfond. Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår, cirka 10 minuter. Sila av. Häll på grädde och konjak samt soja. Salta och peppra. Låt såsen sjuda i 10 minuter. Red såsen med majsstärkelse om den känns för tunn. Tillsätt smöret precis före servering. Skiva köttet strax före serveringen. Servera med inlagda kantareller, rostade rotfrukter, konjakssås och lite hackad persilja.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men i ett fåtal kan det finnas spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2015-12-06

Detta blev jag bjuden på igår och det var så lyckat och fantastiskt gott!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)