Kryddrubbad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarinkvist
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk brunt farinsocker, strö
  • 1 delad citron

Gör så här

  1. Stöt ihop vitlök och rosmarin med chiliflakes, paprikapulver, oregano, gurkmeja, salt och farinsocker i en mortel. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla en citron och servera till köttet.

Tips

Sara tipsar: Gott att servera med en krämig potatissallad eller grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Karibisk köttgryta

(12)

Gremolatastekt biff

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarinkvist
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk brunt farinsocker, strö
  • 1 delad citron

Kryddrubbad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt ihop vitlök och rosmarin med chiliflakes, paprikapulver, oregano, gurkmeja, salt och farinsocker i en mortel. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla en citron och servera till köttet.

Tips

Sara tipsar: Gott att servera med en krämig potatissallad eller grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Karibisk köttgryta

(12)

Gremolatastekt biff

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies