Kryddigt grönsaksris med limeyoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frisk, syrlig yoghurt i balanserad kombination med spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 dl små linser
  • 2 gula lökar
  • 400 g zucchini
  • 2 msk margarin eller olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten
  • 1 dl långkornigt ris
  • 2 paprikor
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 lime, rivet skal
  • 1 krm socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna i saltat vatten tills de är nästan mjuka, ca 25 minuter. Skala och hacka löken under tiden. Skär zucchinin i ganska tjocka skivor.
  2. Fräs löken i lite fett i en gryta tills den blir mjuk utan att ta färg. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Häll på vattnet och koka upp. Lägg i avrunna linser, ris, zucchiniskivor och salt. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
  3. Skölj och skär paprikorna i tärningar. Blanda paprika och ärtor i grytan och koka ytterligare 5-10 minuter, tills ris och linser är mjuka. Smaka av. Smaksätt yoghurten. Servera med bröd.

Servering

Yoghurten ger den här rätten en frisk syrlighet som vinet bör balansera dels med en lika frisk syrlighet och dels med bärighet. Bärigheten hjälper också till att ge harmoni med spiskummin och koriander som ger en hel del karaktär åt rätten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatgratinerad karré

(8)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pumpastroganoff

(150)

Lasagne med cottage cheese och spenat

(12)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 dl små linser
  • 2 gula lökar
  • 400 g zucchini
  • 2 msk margarin eller olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten
  • 1 dl långkornigt ris
  • 2 paprikor
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 lime, rivet skal
  • 1 krm socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt

Kryddigt grönsaksris med limeyoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frisk, syrlig yoghurt i balanserad kombination med spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna i saltat vatten tills de är nästan mjuka, ca 25 minuter. Skala och hacka löken under tiden. Skär zucchinin i ganska tjocka skivor.
  2. Fräs löken i lite fett i en gryta tills den blir mjuk utan att ta färg. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Häll på vattnet och koka upp. Lägg i avrunna linser, ris, zucchiniskivor och salt. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
  3. Skölj och skär paprikorna i tärningar. Blanda paprika och ärtor i grytan och koka ytterligare 5-10 minuter, tills ris och linser är mjuka. Smaka av. Smaksätt yoghurten. Servera med bröd.

Servering

Yoghurten ger den här rätten en frisk syrlighet som vinet bör balansera dels med en lika frisk syrlighet och dels med bärighet. Bärigheten hjälper också till att ge harmoni med spiskummin och koriander som ger en hel del karaktär åt rätten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatgratinerad karré

(8)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Pumpastroganoff

(150)

Lasagne med cottage cheese och spenat

(12)

Barnens godaste ugnsfisk

(39)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies