Kryddig köttgryta

Betyg (1-5):
3.41 (51 betyg)

En mustig och smakrik gryta med exotiska inslag av kokosmjölk och currypasta. Välj ett smakrikt och fylligt rött vin med kraftfull fruktighet men inte så mycket strävhet.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g grytbitar, av nöt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja eller margarin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tsk röd eller grön currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Pressa vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn köttet i omgångar i lite fett och lägg över i en gryta. Låt ingefära, koriander och gurkmeja fräsa med mot slutet. Fräs lök, vitlök och paprika och blanda allt i grytan.
  3. Krydda med salt och currypasta och häll i kokosmjölken.
  4. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter. Rör om då och då.
  5. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner redningen i grytan. Sjud några minuter och smaka av.

Servering

En mustig och smakrik gryta med exotiska inslag i form av bland annat kokosmjölk och currypasta. Här behövs ett smakrikt och fylligt rött vin med kraftfull fruktighet men inte så mycket strävhet. Australien brukar vara ett bra ursprungsland för den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2015-09-30

Som kock tycker jag att man ska finhacka paprikan och bryna den med löken och kryddorna, sen ner i det brynta köttet. Dett för att få fram en mustigare smak. På slutet kan man toucha upp rätten med fräscha grönsaker.

.

2015-02-26

Mycket gott och lättlagat.

Henrik

2014-10-18

Brukar göra en liknande fast med kyckling. Paprikan ska definitivt i på slutet, likaså vitlöken tycker jag. Blir en fräschare smak så. Brukar runda av med lite syra också - vinäger tex och lite mejerijox.

Lotta

2012-02-19

Blev mycket gott. Storkokade på 1 kg grytbitar. Valde att lägga i lite extra grönsaker, morot samt champinjoner, efter hand. Jag tror att det skulle blivit bättre om även paprikan fått gå i mot slutet. Nu blev det bara "paprikaskinn" kvar efter 45 min på spisen. I övrigt är vi mycket nöjda med söndagsmiddagen. Serverades med basmatiris, och en liten sallad med färsk spenat och tomat.

katarina

2011-12-10

köttgryta

Liknande recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Karibisk köttgryta

(12)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Dillkött

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g grytbitar, av nöt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja eller margarin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tsk röd eller grön currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 tsk salt

Kryddig köttgryta

Betyg (1-5):
3.41 (51 betyg)

En mustig och smakrik gryta med exotiska inslag av kokosmjölk och currypasta. Välj ett smakrikt och fylligt rött vin med kraftfull fruktighet men inte så mycket strävhet.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Pressa vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn köttet i omgångar i lite fett och lägg över i en gryta. Låt ingefära, koriander och gurkmeja fräsa med mot slutet. Fräs lök, vitlök och paprika och blanda allt i grytan.
  3. Krydda med salt och currypasta och häll i kokosmjölken.
  4. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter. Rör om då och då.
  5. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner redningen i grytan. Sjud några minuter och smaka av.

Servering

En mustig och smakrik gryta med exotiska inslag i form av bland annat kokosmjölk och currypasta. Här behövs ett smakrikt och fylligt rött vin med kraftfull fruktighet men inte så mycket strävhet. Australien brukar vara ett bra ursprungsland för den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2015-09-30

Som kock tycker jag att man ska finhacka paprikan och bryna den med löken och kryddorna, sen ner i det brynta köttet. Dett för att få fram en mustigare smak. På slutet kan man toucha upp rätten med fräscha grönsaker.

.

2015-02-26

Mycket gott och lättlagat.

Henrik

2014-10-18

Brukar göra en liknande fast med kyckling. Paprikan ska definitivt i på slutet, likaså vitlöken tycker jag. Blir en fräschare smak så. Brukar runda av med lite syra också - vinäger tex och lite mejerijox.

Lotta

2012-02-19

Blev mycket gott. Storkokade på 1 kg grytbitar. Valde att lägga i lite extra grönsaker, morot samt champinjoner, efter hand. Jag tror att det skulle blivit bättre om även paprikan fått gå i mot slutet. Nu blev det bara "paprikaskinn" kvar efter 45 min på spisen. I övrigt är vi mycket nöjda med söndagsmiddagen. Serverades med basmatiris, och en liten sallad med färsk spenat och tomat.

katarina

2011-12-10

köttgryta

Liknande recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Karibisk köttgryta

(12)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Dillkött

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies