För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kryddig apelsinkokt anka

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En riktigt lyxig rätt är ankan med smak av ingefära, chili och apelsin.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ankbröst
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade röd chili
  • 1 finhackad citrongräs
  • 6 apelsiner, pressad saft (ca 6 dl)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 5 stjärnanis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Wokade nudlar:
  • 250 g nudlar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tsk flingsalt
  • Wokad pak choy:
  • 1 grovstrimlad pak choy
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär skåror i ankbröstets fettsida till ett rutmönster och salta.<br>Hetta upp en stekpanna och stek brösten med fettsidan ned i cirka 5 minuter, tills ytan är knaprig. Häll av fettet. Stek köttsidan i cirka 2 minuter.
  2. Vänd fettsidan upp och sänk värmen. Tillsätt resten av ingredienserna förutom smör. Låt steka 10–15 minuter tills köttet har en innertemperatur på 60 grader. Ta upp ankbrösten och låt vila medan såsen kokar ihop. Köttet ska upp till 62 graders innertemperatur.
  3. Låt såsen koka ihop ytterligare cirka 10 minuter. Vispa i smöret.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen med en hönsbuljongtärning. Spola nudlarna kalla. Woka dem i olja med chili. Tillsätt apelsinskal, lök och salt.
  5. Woka pak choi i olja och smaka av med salt. <br> Servera ankbrösten skurna i skivor med apelsinsås, nudlar och wokad pak choi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-07-18

Mitt absoluta favoritrecept! Finns inget bättre!

Anna

2013-12-15

Supergott! Gjort detta ett antal gånger nu.

Liknande recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(160)

Kryddig plommonkyckling

(1)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(56)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(55)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(31)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Julkalkon med cidersås

(8)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 4 ankbröst
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade röd chili
  • 1 finhackad citrongräs
  • 6 apelsiner, pressad saft (ca 6 dl)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 5 stjärnanis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Wokade nudlar:
  • 250 g nudlar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tsk flingsalt
  • Wokad pak choy:
  • 1 grovstrimlad pak choy
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Kryddig apelsinkokt anka

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En riktigt lyxig rätt är ankan med smak av ingefära, chili och apelsin.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär skåror i ankbröstets fettsida till ett rutmönster och salta.<br>Hetta upp en stekpanna och stek brösten med fettsidan ned i cirka 5 minuter, tills ytan är knaprig. Häll av fettet. Stek köttsidan i cirka 2 minuter.
  2. Vänd fettsidan upp och sänk värmen. Tillsätt resten av ingredienserna förutom smör. Låt steka 10–15 minuter tills köttet har en innertemperatur på 60 grader. Ta upp ankbrösten och låt vila medan såsen kokar ihop. Köttet ska upp till 62 graders innertemperatur.
  3. Låt såsen koka ihop ytterligare cirka 10 minuter. Vispa i smöret.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen med en hönsbuljongtärning. Spola nudlarna kalla. Woka dem i olja med chili. Tillsätt apelsinskal, lök och salt.
  5. Woka pak choi i olja och smaka av med salt. <br> Servera ankbrösten skurna i skivor med apelsinsås, nudlar och wokad pak choi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-07-18

Mitt absoluta favoritrecept! Finns inget bättre!

Anna

2013-12-15

Supergott! Gjort detta ett antal gånger nu.

Liknande recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(160)

Kryddig plommonkyckling

(1)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(56)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(55)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(31)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Julkalkon med cidersås

(8)