Kryddad nötstek

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Kanel och ingefära sätter tydligt sin prägel på denna rätt. Välj ett kryddigt rödvin som kan ge harmoni med marinaden.

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 kg innanlår
  • Kryddlag:
  • 1 liter vatten
  • 2 msk brun farin
  • 1 delad kanelstång
  • 1 msk hel och torkad ingefära
  • 2 lagerblad
  • 20 st kryddnejlikor
  • 30 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 st krossade enbär

Gör så här

  1. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen visar 65°. Koka under tiden upp allt till kryddlagen. Rör så det smälter.
  2. Lägg det varma färdigstekta köttet i en bunke eller fryspåse. Häll över den varma kryddlagen, som ska täcka köttet. Ställ köttet kallt 4-5 timmar. Tag upp köttet och förvara det övertäckt utan lag. Skär köttet i tunna skivor.

Servering

Servera med potatisgratäng och brysselkål.

Tips

Kanel och ingefära är två kryddor som tydligt sätter sin prägel på den här rätten. För att få balans letar vi därför fram ett lika kryddigt rödvin som kan ge harmoni med marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

(0)

Melonsallad med halloumi

(14)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg innanlår
  • Kryddlag:
  • 1 liter vatten
  • 2 msk brun farin
  • 1 delad kanelstång
  • 1 msk hel och torkad ingefära
  • 2 lagerblad
  • 20 st kryddnejlikor
  • 30 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 st krossade enbär

Kryddad nötstek

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Kanel och ingefära sätter tydligt sin prägel på denna rätt. Välj ett kryddigt rödvin som kan ge harmoni med marinaden.

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen visar 65°. Koka under tiden upp allt till kryddlagen. Rör så det smälter.
  2. Lägg det varma färdigstekta köttet i en bunke eller fryspåse. Häll över den varma kryddlagen, som ska täcka köttet. Ställ köttet kallt 4-5 timmar. Tag upp köttet och förvara det övertäckt utan lag. Skär köttet i tunna skivor.

Servering

Servera med potatisgratäng och brysselkål.

Tips

Kanel och ingefära är två kryddor som tydligt sätter sin prägel på den här rätten. För att få balans letar vi därför fram ett lika kryddigt rödvin som kan ge harmoni med marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

(0)

Melonsallad med halloumi

(14)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies