Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Fantastiskt goda röror med kronärtskocka och en klassisk gubbröra som är perfekta att ha på buffén eller bjuda på innan middagen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kronärtskocksröra
  • 280 g marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • salt och svartpeppar
  • Gubbröra
  • 25 g smör
  • 100 g kokt potatis, fint tärnad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 55 g ansjovisfiléer, hackade
  • 0.75 g majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Kronärtskocksröra: Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.

Gubbröra:

  1. Smält smöret i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar dofta nötigt och slutar skumma. Blanda potatis, ägg, salladslök, ansjovis, majonnäs och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera rörorna på bitar av knäckebröd. Garnera ev med basilika och salladslök.

Tips

Smaka av gubbröran med spadet från ansjovisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-04-10

Så himla gott!

Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Kronärtskocksröra
  • 280 g marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • salt och svartpeppar
  • Gubbröra
  • 25 g smör
  • 100 g kokt potatis, fint tärnad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 55 g ansjovisfiléer, hackade
  • 0.75 g majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • knäckebröd

Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Fantastiskt goda röror med kronärtskocka och en klassisk gubbröra som är perfekta att ha på buffén eller bjuda på innan middagen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kronärtskocksröra: Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.

Gubbröra:

  1. Smält smöret i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar dofta nötigt och slutar skumma. Blanda potatis, ägg, salladslök, ansjovis, majonnäs och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera rörorna på bitar av knäckebröd. Garnera ev med basilika och salladslök.

Tips

Smaka av gubbröran med spadet från ansjovisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-04-10

Så himla gott!

Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)