Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Byt ut din vanliga pasta mot grönsaker svarvade som spagetti. Här används kålrot men morot eller rödbetor passar också. Servera "spagettin" med en krämig räksås med smak av basilika, vitlök och citron.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 kruka basilika
  • 100 g sugarsnaps, finstrimlade
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 300 g skalade räkor
  • 400 g färdig kålrotsspaghetti Hackat och Klart

Gör så här

  1. Koka ihop grädden på medelvärme ca 10 min. Riv ner vitlöksklyftan och skalet av citronen i grädden. Tillsätt strimlad basilika och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sugarsnaps, tomater och räkor. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Lägg kålrotsspagettin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med såsen och garnera ev med några basilikablad.

Servering

Självklart passar vanlig spagetti också bra till den krämiga räksåsen.

Tips

Prova gärna det nya "Hackat och klart" -sortimentet av svarvade grönsaker. Du hittar dem i grönsakshyllan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-04-22

Nej, kålrotsspagetti må vara en kul tanke men det är inte gott - ta vanlig spagetti istället

Liknande recept

Räkbowl

(2)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 kruka basilika
  • 100 g sugarsnaps, finstrimlade
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 300 g skalade räkor
  • 400 g färdig kålrotsspaghetti Hackat och Klart

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Byt ut din vanliga pasta mot grönsaker svarvade som spagetti. Här används kålrot men morot eller rödbetor passar också. Servera "spagettin" med en krämig räksås med smak av basilika, vitlök och citron.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop grädden på medelvärme ca 10 min. Riv ner vitlöksklyftan och skalet av citronen i grädden. Tillsätt strimlad basilika och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sugarsnaps, tomater och räkor. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Lägg kålrotsspagettin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med såsen och garnera ev med några basilikablad.

Servering

Självklart passar vanlig spagetti också bra till den krämiga räksåsen.

Tips

Prova gärna det nya "Hackat och klart" -sortimentet av svarvade grönsaker. Du hittar dem i grönsakshyllan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-04-22

Nej, kålrotsspagetti må vara en kul tanke men det är inte gott - ta vanlig spagetti istället

Liknande recept

Räkbowl

(2)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies