Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
4.89 (9 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Korv Stroganoff

(329)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(11)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
4.89 (9 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Korv Stroganoff

(329)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(11)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies