Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.57 (21 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2019-11-20

Verkar mycket god

Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.57 (21 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2019-11-20

Verkar mycket god

Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)