För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
4.75 (12 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2019-11-20

Verkar mycket god

Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Godaste köttbullarna

(0)

Bowl med sashimilax

(6)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(60)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(19)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Kerala curry-kyckling

(10)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Krämig potatiscurry

Betyg (1-5):
4.75 (12 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2019-11-20

Verkar mycket god

Margareta

2017-04-21

Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.

Liknande recept

Godaste köttbullarna

(0)

Bowl med sashimilax

(6)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(60)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(19)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Kerala curry-kyckling

(10)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)