Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)