Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paj på pålägg

(37)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Klassiska falafel

(58)

Snabb matjesgratäng

(0)

Chorizo med potatissallad

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Pasta med heta räkor

(142)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 potatisar
  • gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g ansjovisfiléer, avrunna och finhackade
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar

Krämig ”jansson”

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jansson på nytt sätt, som kall röra med potatis, grädde och ansjovis. Perfekt att lägga på en bit knäckebröd. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 45 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka nästan mjuk i saltat vatten. Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg, ca 5 min. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  2. Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills kompotten får en krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk.
  3. Tillsätt lök, ansjovis och dill och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paj på pålägg

(37)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Klassiska falafel

(58)

Snabb matjesgratäng

(0)

Chorizo med potatissallad

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Pasta med heta räkor

(142)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies